Den bedste gulvafslibning til dit gulv

Gulvafslibning – sådan får du det bedste resultat

Sådan giver du dit gulv den bedste gulvafslibning

Hvis du gerne vil have et helt nyt trægulv, men ikke vil lægge nyt gulv, er den nemmeste måde at lave gulvafslibning for at få pæne gulve. Med en gulvafslibning kan du opnå et flot resultat, hvor gulvet bliver næsten helt som nyt.

Inden du går i gang, skal du dog være opmærksom på, at du gør det rigtigt. Vælg den rigtige maskine og den rigtige kornstørrelse. Den skal være grov i starten, så du langsomt kan arbejde dig op til en mindre kornstørrelse. Start med at vaske gulvet, fjerne skidt og dykke søm under overfladen. Forvent også, at det vil støve og larme i et par dage, men resultatet efterfølgende vil være det hele værd.

 

Her skal du være opmærksom, når du begynder

Når du tænder maskinen og går i gang, er det vigtigt at kigge på resultatet undervejs. Slib altid på langs med årene i træet for det pæneste resultat. Vær også opmærksom på, at du sliber eventuelle slibespor væk med maskinen. Start med en mindre maskine til kanterne og arbejd dig opad til den store maskine.

Pas også på med at stå stille med den store maskine, da den vil grave sig ned i gulvet og det kan blive synligt. Sørg derfor for at arbejde systematisk og i lang træk for en pæn overflade. Når lakken er fjernet og gulvet er slebet jævnt og rent er det tid til efterbehandling.

 

Når gulvet er slebet færdigt

Efter din gulvafhøvling, er det tid til at fjerne alt det støv, som slibningen har spredt for alle vinde. Bagefter kan du vælge, hvordan du vil behandle dine gulve. Vælger du en olie, får du skinnende gulve med en blank overflade. Vælger du en fed sæbebehandling, som vaskes over gulvet et par gange, kan du opnå blanke, ubehandlede gulve.