Forkæl drengene med god vin

Sådan finder du den rette vin til herremiddagen

Det skal du huske, når du vælger vin

Så er det blevet din tur til at forkæle gutterne med en dejlig middag, og selvfølgelig skal vinmenuen sidde lige i skabet. Når du skal vælge de perfekte vine til herremiddagen, er det en god idé at tage udgangspunkt i aftenens retter. Vin spiller fortræffeligt sammen med madens smagskomponenter. Formår du at lave et godt match mellem mad og vin, vil aftenen nå helt nye højder.

 

Hvis I skal have meget saltet mad, vil det være passende med en mousserende vin, som kan udligne det salte. Er det derimod mere fed mad, som står på menuen, skal du gå en helt anden retning. Til rødt kød vil en Carbernet Sauvignon være helt ideel, og til fed fisk vil en Chardonnay gøre sig rigtig godt.

 

Gode råd til at vælge vin

Det kan være en udfordring at vælge den rette vin til herremiddagen, hvis du ikke er en vinekspert. Men der findes nogle gode tommelfingerregler, som du kan følge som ledestjerner i din søgen efter den perfekte vin. Den rigtige vin kan forfine en rets nuancer. Skal I have en let og frisk ret, bør du vælge en let vin. Men hvis I skal have en menu, som består af kraftige smagsindtryk, skal vinen kunne matche denne kraftfulde aroma.

 

Sådan holder du den perfekte herreaften

Når du og drengene endelig skal have en hyggelig aften sammen, skal der ikke spares på noget. Det er en god start at planlægge menuen. Herefter er vinvalget mere oplagt. Hvis du har en ambition om at servere flere retter for gutterne, er det en god idé, at du forbereder så meget som muligt på forhånd. På den måde har du rent faktisk tid til at være sammen med dine gæster og agere den gode vært.