Bliv el installatør

Er du teknisk anlagt? Og har du lyst til at arbejde med strøm og komplekse installationer? Så er jobbet som el installatør måske noget for dig.

 

 

Hvad laver en el installatør?

 

Helt overordnet er det en el installatør, der planlægger, leder og udfører installationsarbejde. Som el installatør tager du altså ud til både virksomheder og privatpersoner og løser deres elektriske udfordringer. Du kan blive sat til komplekse og omfattende opgaver som at etablere større anlæg som for eksempel generatorer. Eller du kan blive kaldt ud for løse de mindre ting så som at tilslutte alarmen eller fikse en problematisk stikkontakt. Arbejdsopgaverne spænder altså vidt, og arbejdet rummer derfor en god alsidighed og variation.

 

 

Hvordan bliver man el installatør?

 

Hvis du drømmer om at blive en autoriseret el installatør, så er der en række trin, du skal igennem:

 

  • Du skal først og fremmest have en gennemført folkeskoleeksamen med i rygsækken.
  • Dernæst søger du ind på elektrikeruddannelsen på en af de mange erhvervsskoler.
  • Efter 5 år på erhvervsuddannelsen, tager du en 2 års overbygning på installatøruddannelsen.

 

 

Hvad er forskellen på en elektriker, en el installatør og en autoriseret el installatør?

 

Forskellen på en elektriker, en el installatør og en autoriseret el installatør ligger kort sagt i uddannelsesniveauet. En elektriker har en 5 års erhvervsuddannelse bag sig og arbejder med de mere almindelige opgaver som tilslutning af kontakter.

 

En el installatørs uddannelse er et par år længere, og han er i stand til at varetage de mere komplekse opgaver, som har med selve installationen at gøre. Helt overordnet kan det siges, at el installatøren installerer strømforsyningen, mens elektrikeren vedligeholder den.

 

En autoriseret el installatør har en 7 års lang uddannelse og 2 år med professionel, praktisk erfaring på CV’et. Med autorisation har du flere muligheder i din karriere.