Solbriller der passer dit ansigt

Find de helt rigtige solbriller til dit ansigt

Solbriller beskytter dine øjne og fuldender din stil

Har du godt hørt, at solbriller beskytter dine øjne? Mange gange endda? Men den er altså stadigvæk god nok. Udover at have en bevist beskyttende effekt, er solbrillen efterhånden også blevet en forlængelse af garderoben og på samme måde en del af den enkeltes samlede udtryk. Der er mange solbriller derude, og det er derfor en kunst at finde det helt rigtige par, der både passer ind i din stil og samtidig fungerer godt med din ansigtsform. Uanset stil og ansigtsform er der råd for at finde de helt rigtige solbriller.

Valg af solbriller – svaret findes i kindbenene

For at finde ud af, hvilke slags solbriller, der passer til lige præcis dit ansigt, bør du kigge på dine kindben. Undersøg om de er på linje med dine kæber, smallere eller bredere end dit kæbeparti, og om de sidder højt placeret. Ved at kigge på dine kindben kan du finde ud af, hvilken form dit ansigt har. Derudover kan du kigge på, hvorvidt midten af brillen passer med placeringen af dine øjne, og om glassene er for store eller små ift. dine bryn.

 

De ideelle briller til din ansigtsform

Efter at have nærstuderet dine kindben, kan du finde ud af, hvilken form dit ansigt har. Ud fra din ansigtsform kan du få et praj om, hvilke solbriller, der passer perfekt til lige netop dig:

  • Firkantet ansigtsform: Har du en firkantet ansigtsform, anbefales det, at du vælger en rund brille for at komplimentere de kantede former.
  • Oval ansigts form: Er dit kæbeparti smallere end dine kindben, har du et ovalt ansigt – mange brilleforme passer hertil, så tag derfor udgangspunkt i din stil. Vælg en brille der passer til størrelsen på dit ansigt, hvor glassene går ud til dit bredeste punkt.
  • Smal ansigtsform: Til det aflange og mere smalle ansigt anbefales en stor brille, der på den måde tilføjer en fylde. Her bør du bare være opmærksom på, at dine kindben ikke skal støde ind i stellet. Eksempelvis pilotbrillen eller store firkantede er gode til denne form.
  • Rund ansigtsform: Her anbefales smalle briller med en rektangulær form. Når du har rund ansigtsform, hvor kindbenene er bredere end kæbepartiet, fungerer det særligt godt med en lille, fiks brille.
  • Hjerteformet ansigt: er din pande mere fremtrædende, og har du et lille ansigt, kan du med fordel vælge katteøje-formede briller og på den måde få kæbepartiet mere frem.

 

Hvilket signal vil du sende?

Sidst men ikke mindst bør du overveje signalværdien af brillen. Formen på solbrillerne er vigtig, men der er ikke et en-til-en svar på hver ansigtsform. Udstrål f.eks. coolness med kantede og markerede briller og mildhed med rundere former.