Mænd og genbrugstøj

Vi har efterhånden hørt det rigtig mange gange: Tøjproduktion skader vores miljø – og det er med god grund, det bliver sagt gang på gang: Tøjproduktionen står faktisk for 10% af verdens CO2-udledning, og i Danmark er vi også blevet bedre og bedre til genbrug. Selvom dit klædeskab er en af de store syndere, er det ikke ensbetydende med, at vi skal rende nøgne rundt, som Adam og Eva gjorde. Du kan stadig være med på moden og købe tøj med god samvittighed. Svaret er nemlig genbrug.

Læs med her, hvis du har brug for tips til, hvordan du bliver en genbrugshaj, der finder en masse genbrugsguld.

 

Mænd og kvinder bruger tøj på forskellige måder

Kvinder bruger tøj til at signalere stil og status, og det er noget, genbrugstøj er rigtig godt til, fordi det er unikt, og man kan sammensætte det på sin helt egen måde. Mænd er tværtimod mere praktiske omkring tøj. Et hul i noget tøj gør ikke noget for kvinder, fordi det er en del af stilen, mens mænd er mere funktionelt indrettede, og derfor appellerer genbrugstøj ikke til mænd. Men der er rigtig meget genbrugsguld, som de faktisk går glip af.

 

Tøjet kommer ikke dumpende

Desværre. Man kan ikke forvente, at tøjet bare kommer dumpende fra himlen. Man skal kigge alt ting igennem. Hvis du skal gå alt tøjet igennem i en genbrugsbutik, skal du regne med at sætte halvanden time af i hver genbrugsbutik. Du kan for eksempel sætte en hel dag af, hvor du laver en pubcrawl i genbrugsbutikker.

 

Gå efter bukser og skjorter

Det er en god idé at gå efter bukser og skjorter. Mange af de skjorter og bukser man finder i genbrugsbutikker, er noget, man vil se på lidt ældre mennesker. Men du kan næsten altid være sikker på, at du vil kunne finde en hvid skjorte. Det handler egentlig i bund og grund at være kreativ og ikke kun se på begrænsningerne. Man kan gøre rigtig meget med tøjet, så længe man er kreativ. Oversized tøj er meget in for tiden, og du kan være sikker på at finde oversized tøj i genbrugsbutikkerne. Du kan altid klippe det til, eller proppe det ned i bukserne, så det passer til dig. Det gør heller ikke noget, at bukserne er for lange, for dem kan man også klippe til, hvis det ikke passer til ens stil.

 

Genbrugsbutikker udenfor byen

Det sidste råd, du får med på vejen er, at det kan være en rigtig god idé at kigge efter genbrugsbutikker, som ligger lidt uden for de store byer. Her kan du nemlig finde rigtig mange ting, som andre ikke har opdaget endnu, fordi genbrugsbutikker udenfor byen ikke er så populære som dem, der er i de store byer – her skal man være hurtig, fordi tøjet bliver revet væk, lige så snart det kommer i nærheden af butikkens tøjstativ.