Hvilken vin skal du vælge til maden?

Læs med og få tips til opbevaring og servering af vin.

Der findes et utal af både madretter og vine, og derfor kan det virke skræmmende at skulle begynde at sammensætte og finde den vin, der passer perfekt til det måltid, du skal have. Der er de basale smage som salt, syre, sødme, bitter, fed og varme. Disse smager er det vigtigt at være opmærksom på, når du vælger vin til maden, for det er netop disse, du skal være opmærksom på for at finde den helt rigtige balance.

 

Find den rigtige vin til måltidet

Mad med kylling

Skal du have en ret med kylling, skal du søge efter en vin, der ikke er for tung, da de fleste retter med kylling er forholdsvis lette retter. Gå derfor efter en vin med et højt indhold af frugtsyre og stor elegance.

 

Mad med oksekød

Skal du have oksekød som fx ribeye, entrecote, simreretter, svinekæber eller andre lækre retter med oksekød, vil en vin som Barolo eller Brunello di Montalcino være et oplagt valg. Barolo er et af de bedste vindistrikter i Piemonte i det nordlige Italien, og her får du en vin med en høj koncentration af både syre og tanniner. Skal du have denne vin til dit måltid, kan du finde et stort udvalg af Barolo vine online.

 

Vin til dessert

Skal du servere dessert, er der en vigtig huskeregel, du kan gå ud efter. Det er, at søde desserter kræver søde vine. Et oplagt valg kunne være Pineau des Charentes. Denne dessertvin fås i lys, hvor den har en dejlig duft af hvide blomster og moden tropisk frugt med et hint af ristede mandler og lys chokolade. Det gør den til et oplagt valg.

 

Tips til servering og opbevaring af din vin

Når der kommer til vin er der flere ting, du skal være opmærksom på. Du skal ikke bare finde den perfekte vin, du skal også sørge for at opbevare og servere den på den helt rigtige måde. Skal du opbevare en vin i længere tid, er det ikke oplagt at gøre det i køleskabet. Gør det i stedet i et mørkt rum med en temperatur på 10-18 grader. Når det kommer til servering er det vigtigt, at vinen når at ilte tilstrækkeligt. Hvidvine behøver generelt ikke iltning, men rødvin vil have godt af at blive skænket mindst 1 time før, den skal drikkes.