Hvad er topkapning af træer?

Det indebærer topkapning eller styning af træer

Nogle træer har brug for en ekstra omfattende beskæring. Dette gøres ved hjælp af den såkaldte topkapning af træer. Her bliver alle træets grene skåret ned til det samme punkt for at give træet en chance for at kunne lave nye skud igen. Dette kaldes også styning, og du kan læse mere om det her.

 

Sådan foregår det:

Det kan være en udfordrende opgave at kaste sig ud i at udføre en topkapning af træer. Derfor er det også ofte professionelle, der gør det. Ofte gøres det ved hjælp af en kran og en grab, der kan holde om det stykke af træet, der skal skæres af. Det er en effektiv måde at gøre det på, og er samtidig meget nemmere end den traditionelle metode, hvor man anvender en motorsav til det. Har du brug for hjælp til topkapning af et træ, kan det være en god ide at finde et firma, der kan gøre det med en kran og fællegrab, for at få det gjort hurtigst muligt.

 

Er det den rigtige løsning?

Det er dog ikke altid den bedste løsning at få lavet en topkapning af træer. Det kan nemlig gøre, så træet ikke kan forsyne dets rødder med nok næring, fordi kronen kappes af. Derudover fjerner man det beskyttende lag og udsætter på den måde barken for solskade. Det kan generelt gøre træet svagere at topkappe det. Du bør derfor søge rådgivning, inden du gør det. Fældning af træer er ofte en opgave, der burde blive udført af professionelle træplejere.