Her er tre ting, du skal vide om diamantboring

Måske har du aldrig hørt om diamantboring, men er nysgerrig på at vide mere? Så er du kommet til det rette sted. I dette blogindlæg kan du læse mere om diamantboring, og hvad det bruges til.

Hvad er diamantboring?

En diamantboring anvendes til boring gennem materialer i renoverings- og byggeprojekter, der kræver absolut præcision. Det kan fx være boring gennem gulvet, væggen eller loftet, så man kan føre elkabler og varmerør, men også til udvidelse af vægge. Hvis du har brug for at udskifte vinduer eller døre til nogle, der er større, er det vigtigt at udvidelsen i væggen passer til målene og udføres præcist. Med en diamantboring er man sikret et flot resultat. Det sviner minimalt, og man undgår også, at materialet der bores i, brister eller bliver ødelagt på anden vis.

 

Disse materialer kan der bores i

Diamanterne, som boret er lavet af, giver et særligt stærkt og modstandsdygtigt bor, som kan skære gennem mange slags materialer. Det kan skære og bore i beton, jernbeton, murværk, granit og asfalt.

 

Diamantbor er oftest lavet af syntetiske diamanter. Forskellen på syntetiske og ægte diamanter er blot måden, som de produceres på, hvor de syntetiske er kunstigt fremstillede – ellers er materialet nøjagtig det samme. Syntetiske diamanter er nemmere at fremskaffe og producere og er dermed også væsentligt billigere. Det er heller ikke vigtigt, hvilken karat diamanten er, eller hvor ren og pæm den ser ud – den skal jo bare bruges til at bore med.

 

Somme tider er diamantboret lavet af restdiamanter. En restdiamant er, som navnet antyder, en diamant, som er blevet frasorteret i smykkebranchen. Det kan fx være på grund af fejl i dens renhed og farve.

 

Professionel diamantboring

Du har måske prøvet at svinge en slagbordsmaskine før, og man kan sagtens foretage boringer og udskæringer i hjemmet selv. Men vil du være sikker på, at det bliver gjort rigtigt, så du undgår ujævnheder og skader, så er en diamantboring helt klart en god teknik. Ønsker du at vide mere om, hvad diamantboring er, så findes der flere virksomheder, som tilbyder boring og skæring med diamant.