Fysioterapi kan hjælpe med genoptræning efter skade

Tidlig intervention og individuel tilgang

Nye og gamle sportsrelaterede skader kan skabe langvarige smerter og gener, som er meget svære at slippe af med igen. Derfor er det vigtigt at søge hjælp til at rette op på og genoptræne skaden. Med hjælp fra en professionel fysioterapeut kan du i langt de fleste tilfælde blive helt smertefri igen.

Med den rigtige fysioterapi kan du få hjælp til at få en individuelt tilrettelagt træningsplan, som kan justeres efter behov. Det er vigtigt med en plan, der kan tilpasses alt efter, hvordan din skade har det, om den blusser op igen, eller om den har det bedre end forventet.

 

Øvelser til at genopbygge muskler og styrke

Når den rigtige diagnose er stillet, kan du få den rigtige hjælp til et forløb med fysioterapi, der skal genoptræne din skade og opbygge dine muskler på ny. Alt efter, hvilken skade du har pådraget dig, er der forskellige øvelser, der vil gavne dig og din situation. Det er op til fysioterapeuten at give dig de rigtige øvelser og vejledning til at hjælpe dig godt på vej mod at komme tilbage på sporet igen. Har du specielle behov eller udfordringer, kan fysioterapien tilgodese dette og skabe det mest harmoniske forløb for dig.

 

Forebyggelse og opretholdelse af resultaterne

Fysioterapi er meget alsidigt. Det kan både hjælpe dig med at genoptræne efter en skade, opretholde de resultater, du allerede har opnået og forebygge mod nye skader. Har du tidligere har problemer med knæet, albuen, foden eller andet, kan fysioterapi være godt til dig, der ønsker at forebygge mod skader.

For at forebygge mod skader, er det altid en god idé at holde en normalt sund livsstil. Det betyder at spise sundt, dyrke motion og få pulsen op, samt at sørge for at sove nok, så kroppen er udhvilet. Det er ikke altid, det er nødvendigt, men nogle gange skal der større livsstilsændringer til for at kroppen kan komme på rette spor igen. Her kan en fysioterapeut også hjælpe dig med at opnå en sund hverdag og livsstil.