Fiskeri som ny hobby

Få en ny hobby på krogen – begynd at fiske!

Måske er du kørt forbi en flok fiskere, hvor det lignede, at de havde de mest rolige og hyggelige stunder, du i lang tid har overværet. Måske vil du nu gøre dem kunsten efter? Det er fuldt forståeligt, så nu vil vi klæde dig på til din nye hobby!

 

Det mest nødvendige

Først skal du udstyre dig med en fiskestang, et hjul til stangen samt en fiskesnor og et blink eller lignende. Med mindre du planlægger at fange fiskene på ægte Robinson Crusoe-vis med bare næver og kolde blottede fødder i vandet, kommer du ikke langt uden disse tre ting. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du vælger det helt rigtige udstyr.

 

Sådan får du det rigtige grej

 • Fiskestangen
  En fiskestang bliver målt i fod. En god stang, der opfylder en begynders behov, er typisk på 7-9 fod. Endnu et nyt ord, du skal forholde dig til, er kastevægten. En tommelfingerregel er en stang, der har kastevægt mellem 5 og 30 gram.
 • Hjulet
  for en nybegynder kan et fiskehjul se indviklet ud, så få en guide til den af en professionel. Enkelt sagt består et hjul af et håndtag, en spole, en bremse og bøjlen, og det hele skal spille for at kunne fange en god fisk. Når bevægelserne omkring hjulet sidder i hånden, er det så let som ingenting!
 • Fiskelinen
  en fiskeline rangeres ud fra tykkelse i millimeter samt brudstyrken. Brudstyrken fortæller, hvor stort et tryk linen holder til, inden den muligvis vil sprænge. Jo tyndere linen er og jo mere den kan holde til, jo bedre.
 • For enden af snoren
  Fisken skal jo også lokkes af noget. Og der er rigeligt at vælge imellem. Der er propper, der flyder i overfladen, de gode gammeldags kroge og blink for at nævne nogle få. Disse vedhæng kommer i alle former og størrelser, og for at det ikke skal være løgn, kan de også kombineres på mange forskellige måder. Så alt efter hvor du vil fiske samt hvad du håber at fange, ændrer det optimale indfangningsmiddel sig for dig.

Vi anbefaler, at du ikke nøjes med at sidde og kloge dig på udstyret derhjemme og købe grejet hjem over nettet. Tag til en fiskebutik og få udstyret i hænderne og få kyndig vejledning fra en ansat i butikken!

 

Spring ud i det!

Måske har denne information taget pusten fra dig, da du tænkte fiskeri blot handler om at smide en snor ud i vandt og håbe på det bedste. Men lad dig ikke kue! Prøv dig frem og før du ved af det, kommer folk kørende forbi dig og tænker, at du har gjort det i årevis.
Et godt tip er at hanke op i en ven, der er en god fisker og gøre ham/hende kunsten efter. Man kan også nemt google sig frem til diverse lystfiskerforeninger, der sikkert hellere end gerne vil hjælpe dig på vej med din nye hobby!