Min kone er deprimeret – hvad kan du gøre som partner?

Støt din partner gennem parterapi

Er din partner deprimeret, og er du i tvivl om, hvad du skal gøre? En depression er for langt de fleste et stort stemningsskift i forhold til, hvordan de normalt er, både når det gælder humør, adfærd og ikke mindst motivation. Oplever du, at din partner er deprimeret, kan det derfor føles som om, du pludselig er gift med en person, du for en periode slet ikke kender, og måske I har brug for parterapi.

Selvom det naturligvis er vigtigst, at din partner søger hjælp og får nogle gode redskaber til, hvordan han eller hun kan komme ud af sin deprimerede tilstand, er der også nogle ting, du som partner kan gøre, der kan virke enormt positivt. Eksempelvis kan parterapi være en god måde at støtte din deprimerede kone på, og du kan her få mulighed for at høre mere om, hvordan hun i virkeligheden har det.

Skaf dig viden!

Det er først og fremmest en god idé at skaffe dig en masse viden om netop den tilstand, din partner er i. I behandling vil din partner uden tvivl også blive præsenteret for en masse viden, da ét af de første steps til bedring er at kende sin tilstand og de symptomer, der er forbundet hermed.

Som pårørende kan du læse en masse på både Depressionsforeningen og Psykiatrifondens hjemmeside, samt på Sundhed.dk.

Støt op om behandlingen

Hvis din partner er i behandling for depression, vil denne som regel bestå af samtaleterapi og eventuel medicinsk behandling. Det kan være, din partner synes, at det er hårdt med samtalerne, og at humøret er ekstra trykket før eller efter en samtale. Som partner kan du tilbyde støtte til din partners valg om behandling, hvilket er et stærkt og stort skridt i den rigtige retning. Lad det være ok, at det er hårdt og vis, du er er med i din partners kamp mod depressionen.