Kunsten at vælge den rette el-installatør til opgaven

Her er nogle ting, du kan kigge efter ved valg af el-installatør

Sådan vælger du den rigtige el-installatør

Har du problemer med stikkontakter eller har brug for installering af nye elementer i dit el-net, er der behov for at kontakte en el-installatør. Men når du har klikket på dette indlæg, er du nok mere interesseret i at høre, hvordan jeg finder den rette til arbejdet. Vi kan ikke give et entydigt svar, men vi kan sige, at det handler meget om, hvorvidt der er en forståelse for hinandens ønsker og arbejde. En god el-installatør er forstående og lytter til, hvad du har af ønsker samtidig med at overveje, hvordan det bedst kan lade sig gøre at gøre arbejdet færdigt. Hvis personen også er rar, er det bare et plus, som er værdifuldt, hvis I skal kommunikere.

 

Hvorfor en el-installatør?

Du tænker måske, at mange opgaver, som el-installatører laver, er ikke så krævende, så hvorfor er der behov for at tilkalde én? Jo, det fortæller vi dig her: fordi det er lovpligtigt at få en autoriseret el-installatør til at gøre arbejdet for dig. Er man autoriseret, betyder det, at man er godkendt til at lave el-opgaver til de korrekte retningslinjer. Hvis arbejdet ikke er autoriseret, kan det få dit hus’ værdi til at falde, fordi de nye købere skal udbedre skaderne. Derfor skal du vælge en el-installatør.

Forskellen mellem hvad du selv må lave, og hvad du skal have en autoriseret el-installatør til at kigge på, er ikke så direkte, men der er en tommelfingerregel, som lyder på, at du gerne må lave små stykker el-arbejde, som ikke ændrer på boligens el-net. Så snart det er arbejde, hvor der er risiko for stød eller at ødelægge el-nettet, anbefaler vi, at du kontakter en el-installatør. Har du en god el-installatør, er det intet problem, da de hurtigt, nemt og venligt kan gøre arbejdet for dig.