Bliv klogere på, hvilke tag du selv må lægge
Det er ingen hemmelighed, at det er en omsonst opgave selv at lægge et nyt tag, men det er bestemt ikke umuligt. Der er dog visse ting, du gør klogt i at være opmærksom på, inden du igangsætter processen. Først og fremmest er der selvfølgelig tagdækninger, der er nemmere at lægge selv; det gælder fx ståltag, der rækker helt fra tagryggen til tagrenden, men hvor der er vilje, er der vej, og du kan derfor også give dig i kast med mere komplicerede løsninger. Bliv klogere på processen i dette indlæg, så du kan blive succesfuld med dit gør-det-selv-projekt.
Her er, hvad du bør være opmærksom på
Der er naturligvis visse risici forbundet med selv at udeføre et stykke arbejde som ufaglært i et fag. Du gør derfor klogt i først at dække dig ordentlig ind ved at kontakte dit forsikringsselskab og høre, om de fortsat dækker, når du laver taget selv. Herefter bør du udvikle et budget, så du ved præcis, hvad du har råd til både i arbejdstimer, udstyr og tagdækningsløsninger. Ideelt set skulle det jo helst være en billigere løsning at gøre det selv, så dan dig et overblik over dine omkostninger, inden du tager denne beslutning. Sørg for også at være opdateret på reglerne inden for tagdækninger – både nationalt og lokalt.
Hvad er fordelene ved at lægge tag selv?
Den umiddelbart største fordel i at lægge sit tag selv er naturligvis pengebesparelsen og friheden, der kommer med at gøre tingene selv. Det er for de fleste grund nok til at give sig i kast med at lægge nyt tag, men du bør være opmærksom på, at du fx ikke vil kunne få håndværkerfradrag. Dette gælder nemlig kun arbejdsløn – som du jo ikke får – og ikke de materialer, du køber til formålet.