Tal med din VVS’er om disse miljøvenlige tiltag

Øg din klimabevidsthed og sænk dit CO2-aftryk

Klimabevidsthed, bæredygtighed, miljø – dette er noget, der ligger alle på sinde i disse år. Hvis du også er en af dem, der er på udkig efter veje til at sænke dit CO2-aftryk og skabe varige, miljøvenlige ændringer, så er du kommet til det rette sted. I dette indlæg vil du nemlig blive klogere på, hvorfor en varmepumpe er en god investering både for klimaet og for din pengepung. Derudover kan vi altid anbefale, at du taler med din VVS’er om andre miljøvenlige tiltag, du kan tage både som privatperson og virksomhedsejer.

 

Derfor er det en god idé at installere en varmepumpe

Varmepumpe er på mange måder det nye sort, når det kommer til miljøvenlige energiløsninger, og det er der gode grunde til. Varmepumper er en slags win-win, hvor der både er noget at vinde for dig som forbruger såvel som for miljøet. Varmepumper er energieffektive og kan reducere dit energiforbrug markant, hvilket både fører til lavere CO2-udledning og en lavere elregning. Varmepumper udnytter nemlig den gratis og vedvarende energi fra enten luft, jord eller vand til at producere varme i dit hjem. Når du skifter til en varmepumpe, reducerer du derfor din afhængighed af fossile brændstoffer som olie eller gas, hvilket du også kan blive belønnet for med tilskud fra Bygningspuljen.

 

Få din VVS’er til at installere og gennemgå din varmepumpe

Der findes forskellige løsninger inden for varmepumper, og hvilken du skal have, afhænger primært af dit forbrug, dine eksisterende elinstallationer og størrelsen på din grund. Her kommer en VVS’er ind i billedet. De vil møde op ude hos dig og gennemgå din grund, give dig et prisoverslag på en relevant varmepumpe og lave en energiberegning, der viser dig cirka, hvor meget du kan forvente at spare på din elregning. Det er vigtigt, at du altid vælger en autoriseret VVS’er, når du skal have installeret en varmepumpe.