Tagrenovering gør-det-selv

Når det er tid til tagrenovering

At skulle til at planlægge en tagrenovering er ikke helt så lige til, som man kunne håbe, at det var. Når først du har gjort det klart, at taget ikke blot trænger til ny maling eller en kærlighånd, men en decideret renovering, starter hele processen. Der er først en del der skal planlægges, og den gode planlægning er en absolut nødvendighed for et godt slutresultat, og derefter skal planen realiseres. Der er flere faser i tagrenoveringsprocessen – vi giver dig her et kort overblik.

Tagrenovering – fra idé til nyt tag

Planlægningsfasen: Som det første skal du danne dig et overblik over, hvilke former for tagrenovering der findes, og hvilken af dem som passer bedst til dig. Materialerne skal også udvælges og pris samt varighed skal udregnes, så evt. ekstra finansiering kan anskaffes.

Tilbudsfasen: Når du ved hvad der skal laves, så skal du indhente forskellige tilbud. Hvem der skal udføre opgaven varierer – f.eks. reparerer tømrerne tagstolen, mens tagdækkere ordner tagdækningen. Sørg for, at du får indhentet nok tilbud til at kunne lave en god sammenligning og dermed finde den bedste pris.

Renoveringsfasen: Eftersom, at det er dit tag som skal renoveres, er det faktisk også dig der er bygherre. Sørg derfor for, at folk på byggepladsen kan få fat på dig (og at du kan få fat på dem) og hold løbende øje med, at alt forløber som det skal – især prismæssigt. Undlad dog at dukke op uanmeldt: håndværkerne skal behandles med respekt og ikke som om, at du prøver at teste dem.

Til den stolte gør-det-selv-person

Hvad hvis man ikke vil have professionelle til at gøre det? Hvordan udfører man selv tagrenovering?

Svaret er: det gør man ikke. Tagrenovering er en avanceret opgave og kræver derfor professionelle fagmænd. På den måde er du også garanteret et godt slutresultat og at din forsikring dækker evt. skader.