Smarte måder at forbedre dit hjemmeklima

Spar på energien med temperaturstyring

Hjemmet er vores base. Det er her, vi skal finde ro og lade op til hverdagen. Som årstiderne skifter kan det imidlertid være vanskeligt at skabe et sundt indeklima – særligt hvis man også ønsker at spare lidt på elregningen. I denne artikel har vi samlet nogle af de bedste tips og tricks, så du har de bedste forudsætninger for at skabe en behagelig atmosfære i dit hjem. Ønsker du at opnå komfortable temperaturer og på samme tid spare lidt på energien, kan du med fordel investere i en temperaturmåler såsom en PT100-føler. Ved at installere en smart termostat, skabe temperaturzoner i dit hjem og anvende en PT100-føler til præcis temperaturmåling og kontrol kan du opnå optimal temperaturstyring.

 

Indendørsplanter: En naturlig luftrenser

Regulering af hjemmets temperaturer ved hjælp af en PT100-føler er blot første skridt på vejen til et bedre indeklima. Hvis du oplever, at luften i din bolig synes tung og ubehagelig, kan du overveje at købe indendørsplanter. Foruden at lufte ud regelmæssigt kan også indendørsplanter være med til at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Herudover yder planter en skøn tilføjelse til din boligindretning, som kan forøge trivslen inden for hjemmets fire vægge. Med sine smukke grønne blade er hver plante med til at skabe et beroligende miljø, som giver fysisk såvel som psykisk værdi.

 

Regelmæssig rengøring

Foruden disse elementer er regelmæssig rengøring ligeledes et vigtigt gøremål, hvis man ønsker at skabe et godt hjemmeklima. For at minimere forekomsten af støv og snavs bør man svinge støvsugeren i hvert fald én gang om ugen – hvis ikke mere. Du kan med fordel bruge en støvsuger, der er udstyret med et HEPA-filter. Med denne kan du fange selv de mindste støvpartikler!  Herudover er det også en god idé at tørre støv af overflader for at fjerne allergener og forurenende stoffer. Vask gerne sengetøj, gardiner og betræk regelmæssigt for at minimere ophobning af støvmider. Kombineret med en PT100-føler er disse tiltag essentielle, hvis du ønsker at skabe et behageligt hjemmeklima året rundt.