Sådan vedligeholder du din kloak

vedligeholdelse af kloak

Hvem har lyst til at foretage den lettere pinlige telefonopringning efter kloakservice? Det er hverken ønskværdigt at ringe efter kloakservice i København eller i resten af landet, men nogle gange er det bare nødvendigt!

Mange mennesker er vant til, at de ting, der ryger i afløbet, er ude af øje, ude af sind. Det passer dog desværre ikke helt, da visse ting har meget besvær med at komme igennem afløbene, og derfor kan give grimme følger til personerne, der bor med de rør. Propper og utætte rør er både ulækkert og irriterende, så hvorfor ikke holde øje med, hvad du hælder ud i dine afløb?

Afløbene på badeværelset er især udsat for meget hår og sæberester, der sammenlagt kan give nogle genstridige propper. Man skal derfor huske at rense afløbet for hår og snavs, så vandet kan løbe igennem rørene og badeværelset ikke bliver oversvømmet.

I køkkenet er det madrester og især fedtstoffer, der er den store årsag til propper. Derfor bør man undgå at hælde flydende fedtstof i vasken, da det størkner i rørene, når det bliver koldt. Desuden bør man også undgå, at madrester kommer ned i afløbet, og man skal derfor sørge for at opfange det med en si eller andet, når man laver mad.

Det kan være fristende at bruge kraftige rengøringsmidler til at ordne afløb og kloak, men man skal huske på, at de giftige og kraftige kemikalier også slider på indersiden af rørene. Derfor bør man undgå at bruge kemikalier hvor det er muligt. Desuden er der den faktor, at kemikalierne jo belaster miljøet unødigt.

Har du brugt alle de gamle husmoderråd om, hvordan du kommer af med en prop, men uden held, kan det være, at du bliver nødt til at foretage den førnævnte opringning. Det samme gælder, hvis der er tale om propper i rør, som du ikke selv har afgang til. Derfor kan det være en god idé at bestille en kloakrensning, som fungere på samme måde i København som i Aalborg eller Svendborg. Her kommer en kloakmester og hjælper dig af med dine propper, oftest ved at skylle rørene ordentlig igennem med kraftigt udstyr. Fagmændene har naturligvis set lidt af hvert, så der er sjældent noget, du kan stå med, som de ikke har set før.

Byens kloak v/Thomas Hansen
Oehlenschlægersgade 52, 5. th.
1663 København V
50 29 50 50