Sådan udskifter du dit toilet

Spar penge og udskift dit eget toilet med disse råd

Nyt toilet? Derfor skal du udskifte det gamle

Når det er tid til at udskifte det gamle toilet, springer mange fra. VVS-arbejdet kan virke uoverskueligt og forbindes ofte med noget beskidt. Et nyt toilet kan dog formindske vandregningen med et par tusinde kroner om året – og så kan du tilmed spare mange penge på en VVS-installatør ved at gøre det selv. Det kræver nemlig ikke meget arbejde at skifte et toilet på egen hånd. Det eneste, man behøver, er de rette redskaber og en rolig hånd.

 

Sådan afmonterer du toilettet

Uanset om man skal afmontere et væghængt eller fritstående toilet, er proceduren enkel og medgørlig. Føler du disse trin, kan du hurtigt afmontere toilettet uden at skade klinkerne på badeværelset:

  1. Sluk for vandtilslutningen og skru den af toilettet.
  2. Dernæst skal man tømme cisternen for vand. Dette gøres ved at trække ud.
  3. Herefter skal de fire skruer, der holder toilettet, skrues af.
  4. Til sidst skal toilettet fjernes fra gulvet. Dette gør man bedst ved at slå det løst med et par ryk. Det er vigtigt, at man udfører dette trin forsigtigt, så man undgår ridser på fliserne.

Har man fjernet toilettet, er det vigtigt, at man skiller sig af med det på en fornuftig måde. Derfor skal det gamle toilettet afleveres på genbrugsstationen, når man er færdig med VVS-arbejdet.

Vær opmærksom på dette når du monterer nyt toilet

Så er det tid til at montere et nyt toilet. Første punkt på dagsordenen er at finde det helt rette toilet. Når man vælger, er det vigtigt at have funktionalitet og design for øje. Toilettet skal både bruge mindre vand og passe ind i indretningen. Når man har valgt et toilet, skal det monteres. Dette kan man hurtigt gøre ved hjælp af disse råd:

  1. Sæt toilettet over det gamle afløb og afgør, hvor det skal stå. Markér eventuelt med en tusch, så du ved, hvor de nye skruer skal være.
  2. Herefter skal toilettet skrues på. Det er vigtigt, at man bruger den rette borstørrelse og rawplugs. Når det er gjort, skal toilettet sættes på og skrues fast. Afslut med skruepropper for at undgå snavs.
  3. Ønsker du at lime toilettet fast i stedet for at bore, skal du sætte malertapen omkring toilettet og bruge en god montagelim.
  4. Til sidst skal der tilsluttes vand til toilettet.

I nogle huse kan det være svært ved at montere et nyt toilet. Derfor bør man altid forhøre sig hos en professionel VVS-installatør, hvis man er i tvivl. Har man ikke den fornødne erfaring, kan et gør-det-selv projekt nemlig forvolde mere skade end gavn.