Sådan fikser du en stoppet kloak

Døjer du med en stoppet kloak?

Stoppet kloak? Dette kan du selv gøre

Der kan være mange grunde til, at kloakken er stoppet, og der kan være mange måder at opdage det på. Hvis du opdager, at det lugter enten fra kloakken, fra toilettet, vasken eller andet, så kan det være, at det er på tide at få en kloakspuling til dine rør. En kloakspuling er en meget avanceret og lidt anderledes højtryksspuler, der kan sætte tryk nok på vandet, til at strålen fjerner tilstopningen i kloakken, så der igen er frit afløb.

En kloakspuling kan fikse kloakken og give den en grundig rengøring i rørene, så du ikke længere vil opleve, at kloakken lugter eller stopper til.

 

Forebyg en stoppet kloak

Hvis du gerne vil undgå, at det kommer så vidt, at du skal have foretaget en kloakspuling lidt for ofte, er der nogle ting, du selv kan gøre, for at forhindre forstoppelsen.

Generelt er det en god idé at lade være med at smide ting og væsker i dit afløb, som ikke hører til der. Derfor skal du lade være med at hælde stegefedt i køkkenvasken og ikke hælde andre tykke væsker derned som maling, olie eller terpentin. På badeværelset gælder samme forbehold. Lad være med at bruge toilettet som skraldespand og smide alt fra vatpinde, hygiejnebind og hår i toilettet.

Hvis du alligevel oplever, at din kloak stopper til, selvom du overholder anbefalingerne for at sikre en sund kloak, kan du indgå en serviceaftale, hvor du får en årlig kloakspuling.

 

3 tips til at rense afløbet

Hvis du gerne vil gøre noget ekstra for dit afløb, kan du hælde 1-2 liter kogende vand derned og lade det opløse skidt og snavs. Prøv derefter at rense afløbet så godt du kan med skurebørster eller hænderne. Sørg også for at rense vandlåsen godt og grundigt, da denne kan gemme på grimme overraskelser.