Sådan bygger du din egen bogreol i træ

Planlæg design og materialer

Har du mod på det, kan du hurtigt og nemt bygge din egen bogreol i træ som en ægte snedker.
Start med at vælge dit design, som passer til dine behov. Har du mange eller få bøger? Er dine bøger store og tunge eller lette? Det har også betydning, når du vælger materialet, inklusiv træsort, skruer, søm og lim.

Inden du går i gang, bør du lægge en plan og indsamle alt materiale og værktøj, som du får brug for, så du er forberedt og kan udføre et godt stykke arbejde.
Tag udfordringen på og byg din egen træbogreol – vær din egen snedker!

 

Byg rammen og hylderne

Start med det helt essentielle – Byg rammen af bogreolen ved at måle op til den ønskede størrelse og skær så træet til, så det passer. Brug en skarp sav, men pas på dig selv. Til at samle rammen kan du bruge skruer eller søm i kombination med lim for det bedste og flotteste resultat.

Når du har rammen på plads, kan du skære hylderne til og sætte dem fast til rammen med søm eller skruer.

 

Afslut din bogreol og personliggør den

Der er mange muligheder for at personliggøre din bogreol. Du kan male den i en sej farve, så den passer til resten af din indretning. Du kan også nøjes med at slibe eller lakere den for det grovere og mere naturlige udtryk, som træet kan give.

Når reolen er tør, kan du endelig tage den i brug og fylde den med dine yndlingsbøger, planter, nips eller billeder. Der er mange muligheder for skræddersy træbogreolens udtryk, og du kan male den om eller slibe den igen, når du ønsker et nyt udtryk.

Har du bygget en hel bogreol i træ, kan du vist godt kalde dig selv for en gør-det-selv snedker og måske tage endnu et snedkerprojekt på dig.