Maskulinitet i indretningen

Nye tendenser, nye trends og nye must-haves bombarderer de flestes nethinder.

Sådan giver du dit præg på en maskulin stue

Boligmagasiner og boligprogrammer er til at finde over alt. Bolig har sjældent været så omtalt, som det er for tiden. Indretning er ikke længere noget, der er i dit hus. Det afspejler nu også din identitet og din status. Men når vi så kigger rundt i blade og i tv-programmer, hvor meget omhandler så egentlig maskulin indretning? Ikke ret meget. Størstedelen handler om, hvordan du indretter feminint, og om hvordan kvinder har indrettet familiens hjem. Men hvad med mændene? Man kan diskutere om ikke mange hjem kunne mangle et maskulint strejf. Og er du en af dem, der ønsker at tilføre noget maskulinitet så læs med her. Du kan, med små tilføjelser, tilføre dit rum et strejf af maskulinitet. Der kommer her 5 forslag til, hvordan du let og uden de store ændringer, kan ændre indretningen og gøre din stue mere maskulin.

 

  1. Gør looket råt og tilføj møbler i mørke materialer

Mænd er som oftest tilbøjelige til at købe møbler i et mørkt materiale, og vi er også tilbøjelige til at forbinde mørke og robuste møbler med maskulinitet. Derfor er mørke materialer et af de mest oplagte emner i forbindelse med maskulin indretning.

 

  1. Tilfør materialer i læder

Ligesom med de mørke materialer, er læder også en ting, der kan indikere mandlighed. Vi kender alle til chesterfield sofaen, som nærmest skriger herreværelse. Men skal det være lidt mere til at gå til, kan det lige så vel bare være en magasinholder i læder eller en anden form for nips.

 

  1. Gør stilen minimalistisk og funktionel

Vi ved det alle sammen. Mænd er langt mere minimalistiske end kvinder. De tænker logisk, og har ingen interesse i at tilføre rummet ligegyldige nipsting på samme måde, som kvinder har. For det første, hvad skal man så med ligegyldige ting? Og for det andet så er der bare mere at gøre rent.

 

  1. Hold farverne i en dæmpet nuance

For at holde stilen og gå i tråd med den minimalistiske indretning, er det en god idé at lade de farver, man vælger, være ens og i dæmpede nuancer. Gå ikke ud og brug hele farvepaletten, men hold dig derimod til det neutrale for at fuldende looket

 

  1. Tilfør nips i en begrænset mængde

Selvom jeg lige har nævnt, at mænd ikke er til nips, er det alligevel vigtigt at tilføre nogle enkelte ting for at skabe noget sjæl og personlighed. Men i stedet for at tilføre små ligegyldige ting, så tilfør i stedet større ting, der også kan have en funktionel virkning. For eksempel en barvogn eller en magasinholder som tidligere nævnt.

Med disse 5 råd er du nu klar til at give din stue det maskuline præg, du synes, den mangler. Kast dig ud i det og prøv forskellige ting af. Og vær ikke bange for at prøve noget nyt. Det er ikke sikkert, man rammer plet i første forsøg, men ting skal afprøves, før man ved, om de fungerer eller ej.