Kort guide til svejsning

De fleste har hver deres gadgets, de godt kan lide at bruge penge på, hvad end det er bageudstyr, kreativt tilbehør eller værktøj. Vi kan vist alle godt blive enige om, at et svejseanlæg er et af de gadgets, der er et ægte mande-legetøj. Hvis du selv drømmer om at blive god til at lære at svejse, så er det altså bare med at komme afsted og få købt dit første svejseanlæg, så du har noget at øve dig på.

 

Sådan lærer du at svejse

Har du længe haft en drøm om at lære at svejse, men har du slet ikke vidst, hvor du skulle begynde? I dette indlæg giver vi dig en mini-step guide til, hvad du skal gøre for at lære at svejse.

Først og fremmest er det vigtigt, at du har det rigtige udstyr til at kunne klare dine første svejsninger med.

 

  • Indstil strømstyrken på dit svejseanlæg efter det, du skal svejse.
  • Hold svejsepistolens munding 1cm fra det emne, du svejser.
  • Ved at punktsvejse kan du samle og fiksere pladestykker.
  • Ved korrekt fuldsvejsning kører svejsepistolen i en glidende bevægelse.
  • Når du skal samle to stykker jern i en 90-graders vinkel, skal du zigzagge en smule.
  • Efter svejsningen vil overfladen altid være en smule ujævn. Dette kan du efterbehandle med en vinkelsliber, en stålbørste eller blot slibe det jævnt.

 

Skal du have hjælp til svejsningen?

Hvis du ønsker at få svejset større ting, kan det godt være, at du alligevel har brug for hjælp. Hvis du fx skal have svejset en altan eller en trappe, så kontakt en smed, der er uddannet i at svejse. På den måde er du sikret det bedste resultat af svejsningen.