Derfor er det vigtigt med den rette genoptræning

Kom på fode igen

Dette skal du vide om genoptræning

Der kan være mange grunde til, at du skal genoptræne. Det kan ofte være en sportsskade, der grunden, men en gang imellem kan det også være en operation (af forskellige slags), der gjorde det nødvendigt at genoptræne. Derfor findes der også forskellige former for genoptræning, og det er vigtigt, at du får den rette genoptræning skræddersyet til dine behov, for at få de bedste resultater hurtigst muligt og en sundere og friskere krop. Ignorer du genoptræningen, når det er nødvendigt, risikerer du blot at komme ud for en skade igen, og forværre din situation meget mere, end det er nødvendigt!

 

Sportsskade? Dette skal du huske, når du siger ja til kontaktsport

Vi ved alle sammen, hvad vi siger ja til, når vi deltager i kontaktsport. Det indebærer altså en risiko for skader, og jo ældre vi bliver, jo større bliver den risiko. Derfor er det vigtigt at huske, at denne risiko altid følger med dig, og hvis du nogensinde får en skade – både ung som gammel – så er det vigtigt at tage genoptræningen seriøst. Det er lige meget om det er fodbold, boksning eller brydning, så nytter det ikke at undgå at genoptræne, når du skal det. En skade forværres blot ved at undgå at gøre noget seriøst ved det, og utålmodighed med genoptræning kan også lede til skader igen. Så husk, at din krop kun kan holde til så meget – så lyt til den. Derfor er det vigtigt at få den rette genoptræning!

 

Dette skal du vide om din krop

Når vi bliver ældre, bliver det vigtigere end nogensinde, at vi passer på vores krop. Vi bliver både mindre smidige, får mindre muskler, mindre styrke og knoglerne og led bliver nemmere at skade. Derfor er en god opvarmning, god teknik under træningen og sikre træningssessioner den bedste måde, at undgå skader på. Det nytter altså ikke at forvente at kunne gøre det samme, som da vi var yngre, for sådan er kroppen bare ikke. God restituering, næring, søvn og afslapning er den bedste måde, for at holde kroppen sund og rask efter dine træningssessioner.