Er din terrasse klar foråret?

Er det tid til en ny træterrasse?

Hvis den gamle terrasse er ved at være slidt, eller der ønskes et nyt udtryk, der passer bedre til huset, så er en træterrasse altid en god idé. En træterrasse er en stilfuld terrasse, der passer rigtig godt til mange udendørsarealer, og som giver både varme og charme. Træterrassen yder også mere komfort i forhold til sten og fliser i haven, så særligt de små kan have meget glæde af materialet. Derudover er træ et holdbart materiale, som kan modstå vejr og vind og som på længere sigt kan holde et pænere udtryk end beton og fliser. Du kan eventuelt rådføre dig med en tømrer for at finde ud af, om en træterrasse passer til dit hus.

 

Kort guide til at lægge en træterrasse

  1. Planlægning og forberedelse: Først og fremmest skal du planlægge. Derefter skal du forberede området ved at fjerne eksisterende belægning og gøre overfladen jævn og stabil.
  2. Vælg træ: Vælg det træ, der passer til stilen i din have og klimaet i dit område. Overvej også størrelsen og formen på træet, da det skal passe til huset og haven.
  3. Byg rammen: Byg en ramme til terrassen ved at placere bjælker på tværs af området, hvor terrassen skal være. Sørg for, at bjælkerne er jævnt fordelt og i vater.
  4. Læg trædækket: Læg trædækket på tværs af bjælkerne og sørg for, at dækket er justeret korrekt, så det ligger plan. Brug skruer eller søm til at fastgøre trædækket til bjælkerne.
  5. Færdiggørelse: Når terrassen er bygget, skal den rengøres og forsegles med træolie eller anden passende træbeskyttelse for at sikre, at den holder sig flot i mange år.

 

Vælg de rigtige terrassebrædder

En træterrasse er en smuk tilføjelse til haven, og de flotte brædder kommer rigtig til sin ret på terrassen. Træet udsættes for rigtig meget slid fra vejr og vind, havemøbler, fester og generel trafik frem og tilbage, så sørg for at vælge brædder, der kan holde til det og gerne brædder med en god volumen. Sørg for at vælge brædder, der passer til den type konstruktion, du ønsker. Igen kan du forhøre dig ved en tømrer, så du kommer godt fra start med de rette brædder. En tømrer kan også hjælpe dig med at lave en skitse og en fremgangsmåde, så processen bliver så nem som muligt.