Energivinduer

Træ- og aluminiumsvinduer er et sikkert valg

Vedligehold af vinduer

Det kan være svært at vedligeholde sine vinduer på den rette måde, hvis man ikke ved, hvilken type de er, eller hvor ofte det kræves. Træ- og aluminiums vinduer er en af de typer af vinduer, som kræver mindst vedligeholdelse, da de blot skal vaskes udvendigt et par gange om året. Karme og ramme bør også vaskes sammen med glasset, så får du det bedste og mest vedvarende resultat. Herefter skal de blot tilses efter behov. Træ- og aluminiumsvinduer er altså et sikkert valg, hvis man gerne vil undgå alt for meget vedligeholdelse.

 

Energivinduer

I den kolde tid skruer vi op for varmen. Det kan dog blive en meget dyr fornøjelse, hvis ikke du har styr på, om varmen forsvinder ud gennem vinduer og åbninger. Træ- og aluminiumsvinduer er nogle af de mest energivenlige vinduer, der findes på markedet, da de er meget energieffektive. Du kan f.eks. vælge trelags-ruder, som er helt i toppen, hvad angår energieffektivitet. Kombineret med den indvendige og isolerende træramme samt den udvendige og afskærmende aluramme er dine vinduer ekstremt modstandsdygtige, mens du samtidigt undgår unødigt varmetab og energiforbrug. Det er både bedre for klimaet og din pengepung.

 

Design og udseende

Der findes flere forskellige typer af designs og udseender, når det kommer til moderne vinduer. Mange vælger udefter, hvor gammel ens bolig er. Dette er en god måde at tilpasses sig boligens stil på, så man undgår at vinduerne står for meget ud og ikke passer så godt ind. Her kan man gå efter den tommelfingerregel, at mere klassiske vinduer anbefales til boliger bygget før 1950, mens nyere og mere moderne looks anbefales til boliger bygget efter 1950. Man kan sagtens få både moderne og energieffektive vinduer, som træ- og aluminiumsvinduer, selvom man vælger den klassiske løsning, da det blot er designet, der ikke er moderne.