Bliv klogere på VVS

Vil du gerne selv stå for VVS-arbejdet?

Sådan kommer du i gang med VVS

Det er rart, når du selv kan tage dig af praktikken derhjemme. Hvis dine VVS-installationer eksempelvis driller, er det en kæmpe fordel, at du selv kan fikse problemet. Derudover er det rigtig smart, at du kan varetage opgaver, der relaterer sig til VVS, hvis du står overfor en renovation. Der er mange penge at spare, hvis du kan udføre en del af arbejdet selv. Hvis du har mod på udfordringen, er det bare med at opsøge og indhente den rette viden. På nettet ligger der en masse brugbar information, som du kan benytte dig af i processen. Det er også en god idé at rådføre dig med en fagperson på forhånd.

 

Hvad kan du selv lave?

Når det gælder VVS, er der nogle ting, som du skal være opmærksom på. Der er for eksempel klare regler for hvilke opgaver, du selv må udføre, og hvilke opgaver, som en professionel skal tage sig af. Du må gerne på egen hånd påtage dig opgaver som at slutte vand til en vaskemaskine, slutte vand til et blandingsbatteri samt montere en radiator eller et nyt toilet. Du må imidlertid under ingen omstændigheder lave nye VVS-installationer eller andre former for kloakarbejde. Her er en fagmand påkrævet.

 

Find det rigtige værktøj

For at komme ordentligt i gang med dit VVS-arbejde, er det vigtigt, at du anskaffer dig det rette værktøj. Værktøjet afhænger naturligvis af opgaven, så det er en god idé at forhøre dig hos forhandleren om, hvad du reelt skal bruge til den pågældende udfordring. Her har du en oversigt over relevant værktøj til VVS-arbejde:

 

  • Rørtang
  • Rørskærer
  • Spændebånd
  • O-ringe
  • Gevindskærer