De bedste redskaber til gulvrenovering

Hvis du har et terrazzo gulv, gælder det om at passe godt på det. Terrazzo er et populært materiale til gulve, især på badeværelser, fordi det er smukt, nemt at rengøre, og fås i mange farverige varianter. Som alle materialer holder det dog ikke evigt, men du kan forlænge det holdbarhed, hvis du behandler det rigtigt. Du kan selv stå for regelmæssig grundig rengøring – man kan opnå gode resultater med lidt knofedt – men efter noget tid vil selv det mest velholdte gulv have brug for en grundig renovering. En gulvrensning er ikke noget, du selv bør stå for. Uanset om det drejer sig om dybderensning eller slibning af et terrazzo gulv, bør du overlade det til professionelle, så er du sikker på, at det bliver gjort rigtigt, og kan efterfølgende glæde dig over dit smukke gulv, der ser ud næsten som nyt. Det kræver viden og erfaring at foretage en gulvrenovering, og derfor bør du altid overlade det til fagfolk, så du er sikker på, at alt foregår som det skal.

guldvrenovering

Afslibning som gulvrenovering

Der er flere måder at holde terrazzo gulve ved lige gennem renovering. Renovering af terrazzo kan indebære forskellige ting så som grund- eller hovedrengøring, opskuring og kalkfjernelse, fjernelse af rust såvel som dybderens eller decideret afslibning af gulvet. Terrazzo vil med tiden blive slidt, uanset hvor godt du passer på det og rengør det regelmæssigt, og på sigt vil det uundgåeligt få en mat og gråhvid, slidt udseende overflade. Det sker, fordi der igennem årene vil sætte sig kalkaflejringer på gulvets overflade, som du ikke umiddelbart kan fjerne ved hjælp af almindelig rengøring og pleje af gulvet. I disse tilfælde vil det være nødvendigt at få foretaget en afslibning af gulvet eller en gulvrensning af en professionel fagmand. Det er en omfattende proces, der udføres med sandsten og vand i større mængder, mens kalken i hjørnerne typisk vil blive fjernet med sandpapir. Efter afslibningen er færdig, skal gulvet efterbehandlet og derefter forsegles, så det igen får en pæn og glat overflad, som er nem at rengøre og vedligeholde fremadrettet.

Andre former for renovering

Udover gulvafslibning findes der andre muligheder for renovering, så som skridsikring, voksbehandling og polering, hvilket typisk bliver udført som en efterbehandling efter afslibningen. Hvis gulvet er beskadiget, vil der ofte være brug for en gang reparation, og skal gulvet nyetableres, kan du få støbt nyt gulv eller dele af gulvet.
Renex Terrazzo- og Gulvrenovering ApS
Vallensbækvej 22B 1.th
2605 Brøndby
36460144