Håndværksmesteren

Erindringer fra et langt lærerigt liv

Month: September 2018

Hvordan foregår en hulmursisolering?

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt man skal have foretaget en hulmursisolering, er der her en lille tjekliste, man kan gennemgå:

  • Varmt om sommeren og koldt om vinteren – dette vil folk normalt kalde dårlig isolering i daglig tale
  • Kolde vægge
  • Stort varmeforbrug – igen kan man kalde det dårlig isolering, og at man ”fyrer for fuglene”
  • Træk fra vinduer og døre

Oplever man en eller flere af disse ting, kan man godt trænge til at få lavet den bedst mulige hulmursisolering af professionelle håndværkere.

Når der skal foretages en hulmursisolering, går håndværkeren ind og laver et lille hul på ca. 22 mm i fugen udefra, hvor de herfra kommer isolering ind i muren. Hullet bliver efterfølgende dækket til med mørtel, så man slet ikke kan se, der har været en åbning i fugen.

Det kræver ikke det helt store at lave en hulmursisolering, det er ingen form for raketvidenskab – det er et meget enkelt ”indgreb”, men alligevel er der mange, der er i tvivl, om de skal have lavet det, da mange tænker, det nemt kan blive en dyr affære.

En hulmursisolering koster langt fra det hvide ud af øjnene, og vælger man at få det lavet ved det professionelle firma efterisolering Danmark kan man få en af Danmarks billigste priser og den bedste service.

Hvis man oplever en eller flere af ovenstående problemer, er der rigtig mange fordele ved at få foretaget en hulmursisolering:

  • Temperaturen vil være mere stabil. Det vil sige, varmen bliver holdt ude om sommeren og inde om vinteren
  • Mindre varmeforbrug, da man ikke længere skal fyre for fuglene
  • Bedre indeklima, da det ikke trække fra vinduer og døre, og der kommer ikke fugt ind

Dette er blot nogle få grunde til, hvorfor en hulmursisolering er en god idé. Igen kan der måske være nogen, der tænker, at de ikke vil investere i en hulmursisolering, da de måske godt kan leve med de ovenstående problemer. Men en hulmursisolering vil på sigt spare rigtig mange penge på varmeforbrug, og investeringen er typisk tjent hjem igen efter 1-3 år. Derudover vil huset også stige i værdi, og vil derfor være nemmere at komme af med, hvis eller når det en dag skal sælges.

Er man stadig i tvivl om, hvorvidt man skal have foretaget en hulmursisolering, kan man altid kontakte efterisolering Danmark eller et andet efterisoleringsfirma, som vil kunne give en kyndig vurdering af, om det er relevant og samtidig give et estimat på, hvor meget det vil komme til at koste.

Efterisolering Danmark

Tøndervej 25

6580 Vamdrup

Hvad er LED?

LED er et begreb, som mange bruger i daglig tale, men mange ved ikke, hvad det står for. LED er forkortelsen for det engelske ord Light Emitting Diode og direkte oversat til dansk: Lysemitterende diode. LED er altså en diode, der udsender lys ved at omsætte strøm til lys.

LED pærens oprindelse

LED pæren blev opfundet for over 100 år siden, kun 30 år efter opfindelsen af glødepæren, men det er først i 90’erne, at vi reelt er begyndt at bruge LED belysning. Årsagen til at vi først er begyndt at bruge LED pæren til belysning i 90’erne er, at det første LED lys udsendte et meget svagt lys, og et meget koldt lys – et så koldt lys, at det var ubehageligt for menneskets øje – og opfindelsen blev derfor kasseret.

14 år senere blev opfindelsen dog bearbejdet af en anden opfinder, men først i 1962 fik man LED lyset til at lyse ved strøm gennem en diode. Lyset var svagt og infrarødt og blev sidenhen helt rødt. Først i 1970 fik man flere LED farver, bl.a. havde man rød og grøn, som kombineret kunne give et gult lys. Først i 90’erne fik man udviklet det blå lys, som, i kombination med de andre farver, kunne give et hvidt lys.

Lumen, Ra og Kelvin

I mange år har man brugt Halogen pærer, hvis lysmængde, og dermed også energiforbrug, måles i Watt, men med skiftet til LED pærer skal man nu til at lære begreber som Lumen, Ra og Kelvin at kende. Lumen angiver, ligesom Watt, også lysmængden på lyset. Ra angiver farvegengivelsen og Kelvin angiver farvetemperaturen. Derudover skal man også tage stilling til, om man vil have retningsbestemt lys eller ej.

Fordelen ved at vælge LED frem for Halogen og sparepærer

Der er flere fordele ved at vælge LED frem for Halogen og sparepærer. Den første, og nok også den vigtigste årsag, er at LED pærer har et meget mindre energiforbrug. Dette er den største årsag til at de fleste kontorer og butikker vælger at bruge LED lys.

Dernæst følger fordele, såsom at man har muligheden for at vælge netop den sammensætning af Lumen, Ra og Kelvin, der er perfekt. Derudover har LED en rigtig lang levetid, og man skal derfor ikke udskifte pærerne hyppigt.

LED egner sig i høj grad til steder, hvor lys spiller en stor rolle, og hvor man har lyset tændt i mange timer. Eksempelvis kan butikker med fordel bruge butiksbelysning LED spot.

SunFlux ApS

Naverland 15

2600 Glostrup

Har du tegningen, men mangler det færdige produkt?

Vi får alle sammen gode idéer ind imellem, og nogle så gode, at de fortjener at blive til virkelighed. Står du med en ide og en tegning på et produkt, som du ønsker at få produceret, men ikke helt ved hvordan du skal gribe det an for at få præcision og høj kvalitet – så kan vi måske give dig løsningen. For i takt med teknologiens rivende udvikling og det store marked i forhold til global sourcing, så er laserskæring blevet en yderst populær metode på markedet. Formed en laserskæring kan man arbejde i en lang række metaller såsom rustfrit stål, aluminium, plast eller stål, så du kan heller ikke bekymre dig om at gå på kompromis med dine ønsker for materiale. Med laserskæring får du en præcis skæring efter din tegning, skitse eller visuelle fil, og du kan få produceret alt fra ét enkelt eksemplar til en serieproduktion.

Fordele ved laserskæring

Der er en lang række fordele ved laserskæring, udover det er en yderst effektiv måde at få produceret højkvalitetsprodukter på. Som nævnt kan en laserskærer arbejde meden masse forskellige materialer, og derved har du mulighed for at vælge præcis det materiale du har lyst til. Det kan gøre det muligt at producere et produkt til udendørs brug, i det du kan vælge et materiale, der er slidstærkt og klarer vind og vejr. Eller du kan have ekstra fokus på detaljen og vælge et lækkert materiale. Samtidig er der en stor designfrihed, i det en laserskærer kan skære efter dine tegninger eller visualiseringer. Samtidig er der en ekstremt høj præcision på 0,1 mm, hvilket ikke kun giver produkter i høj kvalitet, men også i en ensartet kvalitet. Samtidig er der en mindre varmepåvirkning på materialet ved laserskæring, og derved bibeholdes materialets flotte overflade. Laserskæring kan ske med fiber og CO2, hvilket ofte tilbydes hos din foretrukne leverandør.

Laserskæring i Jylland

Har du brug for hjælp til at få produceret et produkt via laserskæring, så er der heldigvis en masse muligheder for dette, og især i Jylland. Her vil du finde en række af fagmænd,der ved hvad de har mellem hænderne. De kan fortælle dig nærmere om dine muligheder for materialer og materialets tykkelse, og samtidig kan I snakke nærmere om mængde og leveringstider. Ofte vil der være penge at spare ved at indgå i et samarbejde, hvis du skal have produceret dit produkt af flere omgang eller i større mængder. Du er på den måde sikret en tæt kommunikation og en tryghed i forhold til at kunne stille høje krav til deres produktion og leveringstider.

2parts ApS

Vrøndingvej 2

8700 Horsens

70302425

3 ting du kan hyre en snedker til

Nogle gange kan der være behov for at hyre en snedker. Men hvilke former for opgaver kan en snedker egentligt varetage? Og kan man ikke bare lave det selv? Her er 3 ting som en snedker kan lave for dig.

  1. Fremstilling af unikke møbler

Hvis du ikke lige er vild med møbeludvalget hos diverse møbelforretninger, så bør du overveje at hyre en snedker. Denne håndværker vil kunne føre din idé om et unikt møbel ud i livet og guide og vejlede dig gennem hele processen, så du bliver tilfreds med dit møbel. Du kan på den måde få din helt egen designerstol, et unikt spisebord eller en kommode i dine yndlingsmaterialer. Glæd dig over, at ingen andre ejer lige præcis dét møbel, men at det er enestående for dit hjem. Desuden sikrer du dig, at møblet bliver fremstillet i ordentlige materialer, der ikke falder fra hinanden. Du kommer med alle idéerne, og så vil snedkeren tilpasse det og sørge for, at du bliver helt tilfreds.

  1. Reparation og udskiftning

En anden form for snedkerarbejde er, at han vil kunne reparere og udskifte ting i dit hjem. Det kan f.eks. være gamle døre eller vinduer, der trænger til at blive frisket op eller helt udskiftet. Evt. kan du gøre dette selv, men der vil altid være en risiko for, at det ikke bliver gjort ordentligt. Desuden er det hårdt og tidskrævende, især hvis du f.eks. skal have lagt nyt gulv. Det kan blive rigtig hårdt for ryg og knæ, hvis ikke du kender til de rette teknikker. Snedkeren har relevant uddannelse og kender til de bedste materialer og teknikker og vil uden problemer kunne klare opgaven for dig.

  1. Montering af køkken

Overvejer du et nyt køkken? Heldigvis kan du nemt finde en dygtig tømrer på Frederiksberg der udfører snedkerarbejde. Du bør ikke nøjes med dit slidte, gamle køkken der er håbløst umoderne. Spring ud i det og lad en snedker forvandle dit køkken til en fornøjelse at lave mad i. Man bruger trods alt meget af sin tid i køkkenet, så hvorfor ikke gøre det i lækre materialer, der fungerer, som det skal? Snedkeren monterer dit nye køkken uden besvær, så du ikke selv skal stå for at rette skabslåger og køleskabsplads til. Al inventar i køkkenet sørger snedkeren for står snorlige og funktionelt. Bordplader skal skæres til, så de passer perfekt. Dette klarer snedkeren i lige de materialer, du ønsker dig.

Frederiksberg Tømreren

Niels Ebbesens Vej 7

1911 Frederiksberg

40795060

 

© 2019 Håndværksmesteren

Theme by Anders NorenUp ↑