Håndværksmesteren

Erindringer fra et langt lærerigt liv

Month: August 2015

Kan du designe dit eget badeværelse?

badeværelsesdesign

I dag er badeværelset mere end blot et praktisk rum. Badeværelset kan forvandles til et afslappende pusterum med gode og praktiske faciliteter – endda med et godt anlæg og integreret tv-skærme, hvis det er af interesse. Og findes der en bedre måde at slappe af på end med et varmt brusebad, eller ved at lægge sig i blød i badekarret med levende lys og afslappende musik?

Der findes mange virksomheder, der står klar til at give dig inspiration og rådgivning til din badeværelsesindretning, så du får det rum, du har behov for, og som lever op til dine ønsker. Men inden du designer og indretter dit helt eget badeværelse, er der flere ting, du bør overveje.

Hvor stort skal badeværelset være?

Der findes mange forskellige størrelser på badeværelser. Eksempelvis kan du få skabt et luksuriøst badeværelse, som indeholder toilet, en til flere håndvaske, separat badekar og brusekabine – og måske endda spa. Afhængigt af dit budget kan du også designe dit badeværelse i et mindre rum for at få en følelse af større privatliv, hvis du har behov for det.

Mange familier har ikke badeværelser med mange kvadratmeter, og her kan en renovering af det gamle badeværelse give en følelse af at have mere rum. Både indretningen og valg af interiør kan have stor indflydelse på, hvor stort et rum føles – og gøre det mere funktionelt for en familie at dele.

Er der tilstrækkelig nok belysning?

Naturligt eller kunstigt lys er et vigtigt element på ethvert badeværelse. Et vindue eller et bestemt loftlys giver en naturlig belysning, så badeværelset virker større og mere rummelig. Uden den rette belysning – hvad enten det er naturligt eller kunstigt – kan du risikere, at din badeværelsesindretning ikke bliver som forventet. Eksempelvis kan en forkert belysning være med til ikke at oplyse dit badeværelse ordentligt nok, så det ikke giver det indtryk af luft og plads, som du ønskede.

Ukorrekt belysning er noget, der ofte overses, og det kan have stor indvirkning på dit humør, og hvordan du har det, når du befinder dig på dit badeværelse. Heldigvis er der mange VVS-firmaer med speciale i badeværelser i København, der kan rådgive dig inden for alt, hvad der vedrører et nyt badeværelse – lige fra interiør, tilbehør og belysning.

Leon Petersen VVS A/S
Baldershøj 1
2635 Ishøj
78 77 17 09

Få en ny bordplade magen til den de professionelle kokke bruger

En professionel kok er både dygtig til at lave mad, og til at rydde op imens. Men der er ikke tid til, at finde bordskånere eller lignende frem, så derfor skal bordpladsen i køkkenet kunde holde til lidt af hver. Af netop denne grund er der ofte stålbordplader i en restaurants køkken. Udover den åbenlyse fordel dette er for kokken, så er det også en fordel for hygiejnen i køkkenet. Kødsaft og spildt vin kan ikke trænge ned i materialet, men lægger sig oven på det og spules nemt af. Til privatbrug har man sjældent  behov for et køkken der kan spules og skrubbes, men det betyder ikke, at stål ikke alligevel kan være en god løsning, hvis du overvejer at få installeret en ny køkkenbordplade.

Udseende

Måske er du ikke helt solgt på udseendet endnu. Der er mange som er bekymrede for, at få et alt for industrielt udseende køkken, hvis de vælger stål og sten. Denne overvejelse er selvfølgelig vigtig, men en bordplade af stål behøver ikke have en hårdt og koldt look. Har man køkkenlåger eller gulv i træ, kan stålet veje op for det bløde udseende og give en moderne finish. Har man i forvejen et køkken med hvide højglanslåger og er fronten på køleskabet og ovnen også i stål, kan dette føre stilen videre. For at se hvad der menes med dette, kan man tage ud og kigge på stålbordplader i butikker og showrooms. Her vil man opleve at stålet er blødere og venligere end man forestiller sig.

Vedligeholdelse

Selvfølgelig er et stort salgspunkt også, at det er nemt at vedligeholde. Dette er en del af stålets grundlæggende egenskaber, men det stopper dog ikke her. Når man får lavet en bordplade i stål, kan man få svejset vasken sammen med bordpladen. Herved bliver det virkelig nemt at gøre rent, da der ikke er nogen kant mellem bordet og vasken hvor der kan sætte sig snavs. Med tiden bliver alle bordplader ridsede. Dette kan være et problem hvis materialet er meget blødt, såsom træ. Når det kommer til stål er det dog ikke noget problem. Her kan man blot polere bordpladen så den igen bliver flot og fremstår uden skrammer.

En bordplade i stål er en løsning som holder i mange år. Denne form for bordplade er en holdbar løsning, både æstetisk og praktisk set.

JK Stål Aps

Tinvej 4

3060 Espergærde

Tlf: 60 85 45 79

 

© 2019 Håndværksmesteren

Theme by Anders NorenUp ↑