Håndværksmesteren

Erindringer fra et langt lærerigt liv

Category: maler

Sæt sidste finish på nybyggeriet med et penselstrøg

Farver

Boligen er et sted, hvor familielivet kan gro, og drømmene slå rod. Det er også dér, hvor du kan sætte dit helt særlige præg, og indrette et univers, der passer lige netop til dig og dine behov. Hvis du har fået bygget et hus fra bunden, og selv har været med til at vælge hvordan alle delene af det er blevet designet, så har du helt sikkert også idéer til, hvordan det indvendige skal se ud. Det ydre kan være dikteret af området. Hvis du eksempelvis har bygget et hus i hovedstaden, kan farverne udenfor, være bestemt af området. Du er måske i et nabolag med primært hvide eller gule huse, eller i ét hvor de alle er efterladt i naturlige farver. Det er som regel indenfor, man har mulighed for at sætte sit særlige præg. Vi vil her, i samarbejde med P.G og søn, som eksempelvis tilbyder maler i Rødovre, fortælle lidt om forskellige farver, og hvordan man kan bruge dem til at skabe et personligt rum. Især hvis du er modig nok til, at vælge noget andet end hvid.

Mørkegrønne vægge

En mørk eller afdæmpet grøn nuance, er behagelig for øjnene. Hvis man har mange mørke møbler i eksempelvis eg, kan mørkegrøn gøre dem flottere, hvid har nemlig en tendens til at få træet til at se forfaldent ud. Brug den grønne i en spisestue eller i soveværelset, til at give et hyggeligt præg på et rum. Andre farver i rummet kan være guld, varm brun og forskellige hvide og sorte nuancer.

Blå vægge

Blå findes i virkelig mange nuancer, helt fra den letteste, koldeste isblå, til en dyb kongeblå. Er man steder hvor der er mange høje bygninger omkring, det kunne eksempelvis være København eller Århus, så er blå oplagt, da der primært kommer koldt lys ind. Skal du eksempelvis have foretaget køkkenrenovering i København, kan du derfor roligt bruge blå til særlige detaljer i køkkenet, eller male dele af det blåt.

Hvis du skal bruge flere råd, inspiration eller tips, kan du altid gå på nettet og finde det, men du kan også spørge den maler, du hyrer til at ordne det, hvilke muligheder du har. En maler har erfaring med farver og hvordan de påvirker et rum. Denne kan give dig god indsigt i, hvad der virker og hvad der ikke gør. I sidste ende er der forskel på et billede i et blad, og så at stå i rummet selv.

P.G. & Søn ApS

Bjerringbrovej 46

2610 Rødovre

Tlf: 38 71 17 00

Sådan kan du rekruttere dygtige håndværkere til dit firma

Det kan til tider være svært for mindre håndværkerfirmaer at udføre større bygningsprojekter, hvor der kræves mange hænder. Derfor fravælges større opgaver ofte på grund af manglende fagpersoner, der kan varetage projektet.

Vikarbureauer kan finde de manglende hænder

Hvis et håndværkerfirma mangler én eller flere fagpersoner til en specifik opgave, kan firmaet søge hjælp hos et vikarbureau for håndværkere. Vikarbureauer for håndværkere sørger for at rekruttere fagpersoner til forskellige byggeprojekter. Hvis firmaet eksempelvis mangler en maler som vikar, kan anerkendte vikarbureauer i København finde den helt rigtige person, som kan varetage opgaven. Firmaet vil på den måde blive langt mere fleksibelt, da firmaet er i stand til at påtage sig flere forskellige slags byggeprojekter end førhen.

håndværkervikarer

Bredt udvalg af fagfolk

Antallet af fagfolk og deres erfaring varierer naturligvis fra vikarbureau til vikarbureau. Det er dog heldigvis muligt at finde et større vikarbureau i Købehavn, som tilbyder vikarer inden for alle byggebranchens fagområder. Det drejer sig om følgende:

  • Murer
  • Tømrer
  • Maler
  • Elektriker
  • VVS’er
  • Ufaglærte arbejdsmænd med erfaring
  • Anlægsgartnere

Vikarerne er naturligvis erfarne og uddannede, så de har kvalifikationer til at udføre byggeprojekter af høj kvalitet. De bliver nøje udvalgt efter bureauernes udvælgelseskriterier, så de  opfylder bureauets værdier.

En fordel for samfundsøkonomien

Vikarbureauernes evne til at rekruttere håndværker hjælper på samfundsøkonomien i forhold til arbejdsløshed. Små håndværkerfirmaer bliver ofte valgt, som ansvarlige for større byggeprojekter, hvorfor der kan være arbejdsløshed blandt håndværkere. Vikarbureauer hjælper med at mindske arbejdsløsheden blandt håndværkere af flere årsager. For det første muliggør bureauerne at flere mindre håndværkerfirmaer kan komme i arbejde og konkurrere mod de større firmaer. En anden stor fordel er, at bureauet får arbejdsløse håndværkere i arbejde, mens de er tilknyttet et givent projekt. Bureauerne er derfor ikke kun en fordel for de mindre håndværkerfirmaer og dem, som ønsker deres byggeprojekt udført. Bureauerne påvirker således samfundsøkonomien positivt ved at mindske arbejdsløsheden og øge produktionen i landet.

Valg af vikarbureau for håndværkere

For at sikre at firmaet får medarbejdere, som passer ind i arbejdsgangen, bør vikarbureauets værdier undersøges. Det kan eksempelvis dreje sig om udvælgelseskriterierne i forhold til uddannelse, udtalelser, erfaringer og spidskompetencer.  Vikarbureauets værdier og vilkår bør være i overensstemmelses med dit firma, så de dygtige håndværkere passer ind i firmaets arbejdsrutine.

Håndværkervikaren ApS
Høvedstensvej 29
2650 Hvidovre

Få friske farver på væggene

Hvordan vælger man en farve til sine vægge, hvis man er træt af den gamle? Det nemmeste ville være, at at få udført maling af lejligheden med den samme farve igen eller at male helt hvidt. Der er så mange muligheder for at få, ikke bare et friskt lag maling, men også en frisk farve på væggen. Her er nogle af de ting, man kan overveje, hvis man går med en drøm om en anden farve på væggen.

maling af lejlighed

Nordvendte eller sydvendte rum

De fleste bygninger er bygget således, at der er vinduer på begge sider. Herved har man som regel nogle rum der er sydvendte og nogle, som er nordvendte. De sydvendte vil få sollys om dagen og de nordvendte vil få en lille smule om morgenen. Farverne til et rum på den ene side, bør ikke være den samme som til rum på den anden side. Farven vil nemlig ændre sig alt efter, hvilket lys der skinner på den. For at forstå implikationerne af dette, kan man tænke på en lampe med en rød film henover. Denne får ting til at se røde ud. Ligeledes vil det kolde lys fra nord gøre en helt hvid væg grålig og det varme lys fra syd vil gøre den samme hvide væg beige. I Danmark får vi koldt lys det meste af året, også i vores sydvendte rum, fordi vi ligger så langt nordpå. De nordvendte rum vil dog stadig være mere kolde i farven end de sydvendte.

Hvilke farver vælger man så? I bund og grund skal man først veje op for lysets kolde nuance. Dette gøres nemmest ved, at man vælger en farve, og så vælger en, som er lidt varmere, dvs. lidt mere rødlig eller orange. Arbejder man med en maler, vil denne vide, hvordan en varmere udgave ser ud. Herefter kan man vælge møbler, der understøtter denne farve. En varm beige væg kan eksempelvis komplimenteres af møbler i varme brune eller rødlige nuancer.

Forhåbentligt ser du nu, hvordan du nemmere vælger en spændende farve uden risikoen for, at farven bliver helt malplaceret. Arbejdet med at male overkommer du hurtigt med en professionel maler, som ligeledes kan hjælpe med at vælge en god farve til dit lysindfald. Du kan finde malere i hele landet, så der er sikkert også en nær dig. Bor du i København kan du sikkert finde en maler på Østerbro eller et sted i resten af Storkøbenhavn, der kan hjælpe dig med dit malerprojekt.

Malerfirmaet Sommerlund ApS
Livjægergade 33
2100 København Ø
Telefon: 20 16 17 86

© 2019 Håndværksmesteren

Theme by Anders NorenUp ↑