Hvordan vælger man en farve til sine vægge, hvis man er træt af den gamle? Det nemmeste ville være, at at få udført maling af lejligheden med den samme farve igen eller at male helt hvidt. Der er så mange muligheder for at få, ikke bare et friskt lag maling, men også en frisk farve på væggen. Her er nogle af de ting, man kan overveje, hvis man går med en drøm om en anden farve på væggen.

maling af lejlighed

Nordvendte eller sydvendte rum

De fleste bygninger er bygget således, at der er vinduer på begge sider. Herved har man som regel nogle rum der er sydvendte og nogle, som er nordvendte. De sydvendte vil få sollys om dagen og de nordvendte vil få en lille smule om morgenen. Farverne til et rum på den ene side, bør ikke være den samme som til rum på den anden side. Farven vil nemlig ændre sig alt efter, hvilket lys der skinner på den. For at forstå implikationerne af dette, kan man tænke på en lampe med en rød film henover. Denne får ting til at se røde ud. Ligeledes vil det kolde lys fra nord gøre en helt hvid væg grålig og det varme lys fra syd vil gøre den samme hvide væg beige. I Danmark får vi koldt lys det meste af året, også i vores sydvendte rum, fordi vi ligger så langt nordpå. De nordvendte rum vil dog stadig være mere kolde i farven end de sydvendte.

Hvilke farver vælger man så? I bund og grund skal man først veje op for lysets kolde nuance. Dette gøres nemmest ved, at man vælger en farve, og så vælger en, som er lidt varmere, dvs. lidt mere rødlig eller orange. Arbejder man med en maler, vil denne vide, hvordan en varmere udgave ser ud. Herefter kan man vælge møbler, der understøtter denne farve. En varm beige væg kan eksempelvis komplimenteres af møbler i varme brune eller rødlige nuancer.

Forhåbentligt ser du nu, hvordan du nemmere vælger en spændende farve uden risikoen for, at farven bliver helt malplaceret. Arbejdet med at male overkommer du hurtigt med en professionel maler, som ligeledes kan hjælpe med at vælge en god farve til dit lysindfald. Du kan finde malere i hele landet, så der er sikkert også en nær dig. Bor du i København kan du sikkert finde en maler på Østerbro eller et sted i resten af Storkøbenhavn, der kan hjælpe dig med dit malerprojekt.

Malerfirmaet Sommerlund ApS
Livjægergade 33
2100 København Ø
Telefon: 20 16 17 86