Bilsyn

Det kan være helt grundlæggende, at tage sin bil på et autoriseret og professionelt autoværksted med jævne mellemrum. Hvor ofte du tager din bil på værksted afhænger naturligvis af bilens alder. Tommelfingerreglen er, at jo ældre bilen er desto mere skal den på værksted. Man kan være heldig at have en bil, som stort set aldrig går i stykker, men dette er ikke gældende for de fleste ældre modeller. Nedenfor har vi beskrevet, hvor ofte din bil skal gennem et servicetjek. Hvis du står i en situation, hvor din bil akut skal til eftersyn kan du med fordel kontakte en dygtig bilforhandler i Hillerød, hvor du kan få råd og vejledning samme dag. Læs med nedenfor, hvis du tror, at din bil skal på værksted.

Ældre biler

Gamle biler kræver generelt mere tilsyn end nyere biler. Af sikkerhedsmæssige årsager bør du derfor altid tjekke din bil hver 3. måned, hvis den er over 10 år gammel. I langt de fleste tilfælde vil manglerne og fejlene hobe sig op efter 3 måneder, og det vil betyde en større regning på autoværkstedet. Hvis du i stedet får tjekket din bil mere ofte vil der være større chance for, at regningerne vil forblive lave. Man kan sammenligne det med ens tænder; Jo flere gange man går til tandlægen, desto færre tandproblemer vil man også have.

Nyere biler

Nyere biler skal som hovedregel ikke til service så ofte som gamle modeller. Alligevel har nyere biler en servicemanual, som er smart at benytte sig af som bilens ejer. Derfor kan du med god grund følge denne manual, og føre en journal over, hvor tit din bil har været til service. Jo mere du kan følge denne manual, desto mere glæde vil du får ud af din bil i de næste mange år. Vedligeholdelse er derfor en vigtig faktor, hvis du gerne vil have det meste ud af din bil. Helt basal vedligeholdelse kan du selv sørge for. Dette kunne fx være, at skifte olien, eller at pumpe luft i dækkene. Andre problemer med bilen bør altid foregår på et autoriseret værksted, da man ikke bør sætte sin egen sikkerhed på spil, eller andres.

Besøg et værksted

Hvis du er det mindste i tvivl kan det altid være en god idé, at besøge et værksted, hvor medarbejderne er professionelle og dygtige til deres arbejde. På denne måder slipper man får at gøre det selv, og gætte sig frem til, hvad der kan være galt med bilen. Du kan finde mange dygtige autoværksteder i Hillerød og bor du i nærheden kan du med fordel kontakte en af disse. Held og lykke!

Hillerød Autocenter ApS
Falkevej 20
3400 Hillerød
72 48 88 87