Håndværksmesteren

Erindringer fra et langt lærerigt liv

Category: stål

Sådan finder du god producent af branddøre

Branddøre

De fleste større virksomheder og institutioner skal have en eller anden form for branddør, hvis ildebrand skulle opstå. Branddøre skal være funktionelle og holde ilden væk, og derfor er der også en masse lovmæssige krav forbundet med disse døre. Arbejdstilsynet kommer regelmæssigt og sikrer, at dørene overholder alle lovmæssige krav. Hvis ikke de gør dette, så kan man være sikker på at få en stor bøde. Derudover er det en god idé at man sikrer sig, at ens dør overholder alle krav – ikke kun fordi at man kan ende med at få en bøde – men også fordi at sikkerheden bør være høj, hvis ulykken skulle opstå. Det er derfor også vigtigt, at finde en professionel dørproducent, som kan hjælpe en med at få den bedst mulige branddør. Kravene fra arbejdstilsynet er blevet strengere med årene, og derfor er kan det være fordelagtig at kontakte en professionel dørproducent, som kan rådgive og vejlede en til at få det bedst mulige produkt.

Find en professionel producent

Der findes adskillige dørproducenter, især hvis din virksomhed ligger i Storkøbenhavn. Derfor er der også stor forskel på, hvor god en service de leverer hver især. Da en god branddør kan være med til at øge sikkerheden og potentielt set redde liv, så skal man være meget varsom, når man udvælger en producent. Virksomheden bør være professionel og være villig til at give rådgivende samtaler, så du kan få alle krav og behov dækket. Flere og flere dørproducenter stiller konsulenter til rådighed, som kommer ud til din virksomhed og vurderer, hvad der skal til for at dække Jeres behov. Derfor kan det være fordelagtigt med en grundig research inden man beslutter sig for at få installeret en hvilken som helst dør.

Kontakt og forhør dig

Når du har lavet en grundig research, så kan det være en god idé, at kontakte virksomheden og forhøre dig nærmere. I mange tilfælde vil den enkelte virksomhed kunne svare på rigtig mange spørgsmål telefonisk og eventuelt booke en konsulent, som kan komme ud og se nærmere på situationen. Konsulenten kommer ud og sikrer, at din eller jeres virksomhed får installeret den helt rigtige branddør, hvis den ikke allerede sidder i. Det kan være med til at spare dig for rigtig meget tid og rigtig mange penge. Men vigtigst af alt, så kan det i sidste ende også være med til at redde liv. Flere og flere gamle branddøre kan miste deres funktionalitet over tid, og derfor er det også vigtigt at få dem beset regelmæssigt. Held og lykke.

DAN-doors A/S
Industrivej 19
8660 Skanderborg
87 93 87 00

Få en ny bordplade magen til den de professionelle kokke bruger

En professionel kok er både dygtig til at lave mad, og til at rydde op imens. Men der er ikke tid til, at finde bordskånere eller lignende frem, så derfor skal bordpladsen i køkkenet kunde holde til lidt af hver. Af netop denne grund er der ofte stålbordplader i en restaurants køkken. Udover den åbenlyse fordel dette er for kokken, så er det også en fordel for hygiejnen i køkkenet. Kødsaft og spildt vin kan ikke trænge ned i materialet, men lægger sig oven på det og spules nemt af. Til privatbrug har man sjældent  behov for et køkken der kan spules og skrubbes, men det betyder ikke, at stål ikke alligevel kan være en god løsning, hvis du overvejer at få installeret en ny køkkenbordplade.

Udseende

Måske er du ikke helt solgt på udseendet endnu. Der er mange som er bekymrede for, at få et alt for industrielt udseende køkken, hvis de vælger stål og sten. Denne overvejelse er selvfølgelig vigtig, men en bordplade af stål behøver ikke have en hårdt og koldt look. Har man køkkenlåger eller gulv i træ, kan stålet veje op for det bløde udseende og give en moderne finish. Har man i forvejen et køkken med hvide højglanslåger og er fronten på køleskabet og ovnen også i stål, kan dette føre stilen videre. For at se hvad der menes med dette, kan man tage ud og kigge på stålbordplader i butikker og showrooms. Her vil man opleve at stålet er blødere og venligere end man forestiller sig.

Vedligeholdelse

Selvfølgelig er et stort salgspunkt også, at det er nemt at vedligeholde. Dette er en del af stålets grundlæggende egenskaber, men det stopper dog ikke her. Når man får lavet en bordplade i stål, kan man få svejset vasken sammen med bordpladen. Herved bliver det virkelig nemt at gøre rent, da der ikke er nogen kant mellem bordet og vasken hvor der kan sætte sig snavs. Med tiden bliver alle bordplader ridsede. Dette kan være et problem hvis materialet er meget blødt, såsom træ. Når det kommer til stål er det dog ikke noget problem. Her kan man blot polere bordpladen så den igen bliver flot og fremstår uden skrammer.

En bordplade i stål er en løsning som holder i mange år. Denne form for bordplade er en holdbar løsning, både æstetisk og praktisk set.

JK Stål Aps

Tinvej 4

3060 Espergærde

Tlf: 60 85 45 79

 

© 2019 Håndværksmesteren

Theme by Anders NorenUp ↑