Håndværksmesteren

Erindringer fra et langt lærerigt liv

Author: admin (page 1 of 4)

Få dit drømmehjem med hjælp fra en snedker

Pæne døre, flotte gulve og perfekte paneler er med til at give hjemmet et flot udseende. Samtidigt betyder valget af møbler også meget, da disse møbler bør passe ind i hjemmets udseende for at fuldstændiggøre udseendet. Det kan dog være svært at finde det helt rette møbel, hvis der eksempelvis er særlige vinkler i huset og et mangel på det rette møbel kan medføre, at kvadratmeterne ikke bliver udnyttet optimalt. For at undgå dette problem bør du tage kontakt til en dygtig snedker, som leverer topkvalitets snedkerarbejde til private og erhvervsmæssige formål.

Det kan din snedker ordne for dig

En snedker kan meget inden for træarbejde. Mens tømreren sørger for større aspekter inden for træarbejde, så sørger snedkeren for træarbejde til at færdiggøre hjemmets udseende. Til huset generelt drejer det sig om paneler, døre og lister. Til specifikke rum – eksempelvis køkken – kan der laves er perfekt tilpasset bordplade og skabe, som udnytter køkkenets plads optimalt. Endnu en god løsning til at optimere pladsudnyttelsen af indbyggede skabe, som både kan bruges i køkkenet, i gangen eller på soveværelset. Derudover er en snedker også i stand til at specialfremstille de møbler, som I drømmer om til at fuldføre udseendet. Træarbejde i haven er også i en snedkers regi, hvor skure, terrasse og hegn også kan udføres nøje.

Få tilknyttet et firma til at holde overblikket på dine byggeprojekter

Til ombygningen af hjemmet eller bygning af helt nye huse er der mange aspekter, som skal spille, før resultatet bliver perfekt. For private personer uden fagkyndig viden er det derfor et projekt, som let kan gå galt. I byggeprojekter må der virkelig ikke gås på kompromis med kvaliteten. Du er sikret en høj kvalitet, hvis du kontakter en ansvarshavende tømrer på Frederiksberg, som kan varetage det fulde ansvar for dit byggeprojekt. Det er selvfølgelig kun dig, der bestemmer, hvordan dit drømmehjem skal se ud. Gennem tømrerens faglighed og erfaring vil du dog blive rådgivet i hvilke tilvalg og fravalg, som du bør foretage dig. Hele byggeprojektet vil således blive gennemtænkt, så der er sammenhæng med eksempelvis de vægge, som opsættes i forhold til det lysindfald, som kommer fra de valgte vinduer. Dit drømmehjem kan altså sagtens blive en realitet, men det kræver altså, at du kontakter professionelle indenfor området til at realisere drømmen, så du får et flot og holdbart resultat.

Frederiksberg Tømreren

Niels Ebbesens Vej 7

1911 Frederiksberg

40795060

Hvilke vinduer skal jeg vælge?

I forbindelse med nybygning af et hus eller renovering af et ældre hus skal der tages valg angående vinduer. Vinduer har netop stor betydning for både husets indre og ydre. På ydersiden har vinduet betydning for husets udseende, mens vinduerne fra indersiden af har stor betydning for lysindfaldet samt husets energiforbrug. Særligt tagvinduer kan volde besvær i forhold til energiforbruget, da vinduet skal erstatte, hvad der tidligere fungerede som tag, der var grundigt isoleret. Det er derfor vigtigt at få valgt de helt rigtige tagvinduer til boligen. Følg med her, hvis du vil høre om en type af vinduer, som både møder udseendemæssige krav såvel som energieffektive krav.

Flotte og energieffektive tagvinduer fra Velux

Der findes mange forskellige slags tagvinduer, hvoraf de flotte og energieffektive Velux tagvinduer er blandt de mest populære af slagsen. Disse tagvinder er for det første udseendemæssigt flotte, så de lever op til de æstetiske krav. For det andet er de energieffektive, hvorfor vinduer ikke medfører en større energiregning. Der er endda tale om det modsatte, da vinduerne er i stand til at isolere så godt, at varmeforbruget kan sænkes. Vinduerne er nemlig i stand til at udnytte solens stråler, så vinduet både isolerer grundigt samt skaber energi og varme. Disse vinduer gavner således jeres regninger samtidig med, at det er et miljøbevidst valg. Vinduerne er samtidig en fleksibel løsning, da det gennem solafskærmning er muligt at mindske lysindfaldet såvel som varmeindtaget, hvilket kan være nødvendigt i de lyse og varme måneder.

Sådan får du fat i de gode tagvinduer fra Velux

Du kan få glæde af tagvinduernes fordele, hvis du tager kontakt til en energieffektiv tømrer på Frederiksberg, som vil hjælpe dig med at finde frem til den løsning, som opfylder dine ønsker og boligens behov bedst. I den forbindelse skal antallet, størrelsen og placeringen af vinduerne nøje overvejes, så det er muligt at opnå det ønskede lysindfald samtidig med, at vinduerne er placeret, så de er så energieffektive som muligt. Her skal der dog samtidig tages højde for, at vinduerne ikke er placeret, så boligen bliver alt for varm, ellers skal der tilkøbes solafskærmning, som enten kan fungere automatisk eller ved manuelt brug.

Mulighederne er mange, og hvad enten du skal bygge et nyt hus eller renovere dit nuværende hus, så er der med sikkerhed et eller flere tagvinduer fra Velux, som er det rette valg for dig.

Frederiksberg Tømreren

Niels Ebbesens Vej 7

1911 Frederiksberg

40795060

Hvordan foregår en hulmursisolering?

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt man skal have foretaget en hulmursisolering, er der her en lille tjekliste, man kan gennemgå:

  • Varmt om sommeren og koldt om vinteren – dette vil folk normalt kalde dårlig isolering i daglig tale
  • Kolde vægge
  • Stort varmeforbrug – igen kan man kalde det dårlig isolering, og at man ”fyrer for fuglene”
  • Træk fra vinduer og døre

Oplever man en eller flere af disse ting, kan man godt trænge til at få lavet den bedst mulige hulmursisolering af professionelle håndværkere.

Når der skal foretages en hulmursisolering, går håndværkeren ind og laver et lille hul på ca. 22 mm i fugen udefra, hvor de herfra kommer isolering ind i muren. Hullet bliver efterfølgende dækket til med mørtel, så man slet ikke kan se, der har været en åbning i fugen.

Det kræver ikke det helt store at lave en hulmursisolering, det er ingen form for raketvidenskab – det er et meget enkelt ”indgreb”, men alligevel er der mange, der er i tvivl, om de skal have lavet det, da mange tænker, det nemt kan blive en dyr affære.

En hulmursisolering koster langt fra det hvide ud af øjnene, og vælger man at få det lavet ved det professionelle firma efterisolering Danmark kan man få en af Danmarks billigste priser og den bedste service.

Hvis man oplever en eller flere af ovenstående problemer, er der rigtig mange fordele ved at få foretaget en hulmursisolering:

  • Temperaturen vil være mere stabil. Det vil sige, varmen bliver holdt ude om sommeren og inde om vinteren
  • Mindre varmeforbrug, da man ikke længere skal fyre for fuglene
  • Bedre indeklima, da det ikke trække fra vinduer og døre, og der kommer ikke fugt ind

Dette er blot nogle få grunde til, hvorfor en hulmursisolering er en god idé. Igen kan der måske være nogen, der tænker, at de ikke vil investere i en hulmursisolering, da de måske godt kan leve med de ovenstående problemer. Men en hulmursisolering vil på sigt spare rigtig mange penge på varmeforbrug, og investeringen er typisk tjent hjem igen efter 1-3 år. Derudover vil huset også stige i værdi, og vil derfor være nemmere at komme af med, hvis eller når det en dag skal sælges.

Er man stadig i tvivl om, hvorvidt man skal have foretaget en hulmursisolering, kan man altid kontakte efterisolering Danmark eller et andet efterisoleringsfirma, som vil kunne give en kyndig vurdering af, om det er relevant og samtidig give et estimat på, hvor meget det vil komme til at koste.

Efterisolering Danmark

Tøndervej 25

6580 Vamdrup

Hvad er LED?

LED er et begreb, som mange bruger i daglig tale, men mange ved ikke, hvad det står for. LED er forkortelsen for det engelske ord Light Emitting Diode og direkte oversat til dansk: Lysemitterende diode. LED er altså en diode, der udsender lys ved at omsætte strøm til lys.

LED pærens oprindelse

LED pæren blev opfundet for over 100 år siden, kun 30 år efter opfindelsen af glødepæren, men det er først i 90’erne, at vi reelt er begyndt at bruge LED belysning. Årsagen til at vi først er begyndt at bruge LED pæren til belysning i 90’erne er, at det første LED lys udsendte et meget svagt lys, og et meget koldt lys – et så koldt lys, at det var ubehageligt for menneskets øje – og opfindelsen blev derfor kasseret.

14 år senere blev opfindelsen dog bearbejdet af en anden opfinder, men først i 1962 fik man LED lyset til at lyse ved strøm gennem en diode. Lyset var svagt og infrarødt og blev sidenhen helt rødt. Først i 1970 fik man flere LED farver, bl.a. havde man rød og grøn, som kombineret kunne give et gult lys. Først i 90’erne fik man udviklet det blå lys, som, i kombination med de andre farver, kunne give et hvidt lys.

Lumen, Ra og Kelvin

I mange år har man brugt Halogen pærer, hvis lysmængde, og dermed også energiforbrug, måles i Watt, men med skiftet til LED pærer skal man nu til at lære begreber som Lumen, Ra og Kelvin at kende. Lumen angiver, ligesom Watt, også lysmængden på lyset. Ra angiver farvegengivelsen og Kelvin angiver farvetemperaturen. Derudover skal man også tage stilling til, om man vil have retningsbestemt lys eller ej.

Fordelen ved at vælge LED frem for Halogen og sparepærer

Der er flere fordele ved at vælge LED frem for Halogen og sparepærer. Den første, og nok også den vigtigste årsag, er at LED pærer har et meget mindre energiforbrug. Dette er den største årsag til at de fleste kontorer og butikker vælger at bruge LED lys.

Dernæst følger fordele, såsom at man har muligheden for at vælge netop den sammensætning af Lumen, Ra og Kelvin, der er perfekt. Derudover har LED en rigtig lang levetid, og man skal derfor ikke udskifte pærerne hyppigt.

LED egner sig i høj grad til steder, hvor lys spiller en stor rolle, og hvor man har lyset tændt i mange timer. Eksempelvis kan butikker med fordel bruge butiksbelysning LED spot.

SunFlux ApS

Naverland 15

2600 Glostrup

Har du tegningen, men mangler det færdige produkt?

Vi får alle sammen gode idéer ind imellem, og nogle så gode, at de fortjener at blive til virkelighed. Står du med en ide og en tegning på et produkt, som du ønsker at få produceret, men ikke helt ved hvordan du skal gribe det an for at få præcision og høj kvalitet – så kan vi måske give dig løsningen. For i takt med teknologiens rivende udvikling og det store marked i forhold til global sourcing, så er laserskæring blevet en yderst populær metode på markedet. Formed en laserskæring kan man arbejde i en lang række metaller såsom rustfrit stål, aluminium, plast eller stål, så du kan heller ikke bekymre dig om at gå på kompromis med dine ønsker for materiale. Med laserskæring får du en præcis skæring efter din tegning, skitse eller visuelle fil, og du kan få produceret alt fra ét enkelt eksemplar til en serieproduktion.

Fordele ved laserskæring

Der er en lang række fordele ved laserskæring, udover det er en yderst effektiv måde at få produceret højkvalitetsprodukter på. Som nævnt kan en laserskærer arbejde meden masse forskellige materialer, og derved har du mulighed for at vælge præcis det materiale du har lyst til. Det kan gøre det muligt at producere et produkt til udendørs brug, i det du kan vælge et materiale, der er slidstærkt og klarer vind og vejr. Eller du kan have ekstra fokus på detaljen og vælge et lækkert materiale. Samtidig er der en stor designfrihed, i det en laserskærer kan skære efter dine tegninger eller visualiseringer. Samtidig er der en ekstremt høj præcision på 0,1 mm, hvilket ikke kun giver produkter i høj kvalitet, men også i en ensartet kvalitet. Samtidig er der en mindre varmepåvirkning på materialet ved laserskæring, og derved bibeholdes materialets flotte overflade. Laserskæring kan ske med fiber og CO2, hvilket ofte tilbydes hos din foretrukne leverandør.

Laserskæring i Jylland

Har du brug for hjælp til at få produceret et produkt via laserskæring, så er der heldigvis en masse muligheder for dette, og især i Jylland. Her vil du finde en række af fagmænd,der ved hvad de har mellem hænderne. De kan fortælle dig nærmere om dine muligheder for materialer og materialets tykkelse, og samtidig kan I snakke nærmere om mængde og leveringstider. Ofte vil der være penge at spare ved at indgå i et samarbejde, hvis du skal have produceret dit produkt af flere omgang eller i større mængder. Du er på den måde sikret en tæt kommunikation og en tryghed i forhold til at kunne stille høje krav til deres produktion og leveringstider.

2parts ApS

Vrøndingvej 2

8700 Horsens

70302425

3 ting du kan hyre en snedker til

Nogle gange kan der være behov for at hyre en snedker. Men hvilke former for opgaver kan en snedker egentligt varetage? Og kan man ikke bare lave det selv? Her er 3 ting som en snedker kan lave for dig.

  1. Fremstilling af unikke møbler

Hvis du ikke lige er vild med møbeludvalget hos diverse møbelforretninger, så bør du overveje at hyre en snedker. Denne håndværker vil kunne føre din idé om et unikt møbel ud i livet og guide og vejlede dig gennem hele processen, så du bliver tilfreds med dit møbel. Du kan på den måde få din helt egen designerstol, et unikt spisebord eller en kommode i dine yndlingsmaterialer. Glæd dig over, at ingen andre ejer lige præcis dét møbel, men at det er enestående for dit hjem. Desuden sikrer du dig, at møblet bliver fremstillet i ordentlige materialer, der ikke falder fra hinanden. Du kommer med alle idéerne, og så vil snedkeren tilpasse det og sørge for, at du bliver helt tilfreds.

  1. Reparation og udskiftning

En anden form for snedkerarbejde er, at han vil kunne reparere og udskifte ting i dit hjem. Det kan f.eks. være gamle døre eller vinduer, der trænger til at blive frisket op eller helt udskiftet. Evt. kan du gøre dette selv, men der vil altid være en risiko for, at det ikke bliver gjort ordentligt. Desuden er det hårdt og tidskrævende, især hvis du f.eks. skal have lagt nyt gulv. Det kan blive rigtig hårdt for ryg og knæ, hvis ikke du kender til de rette teknikker. Snedkeren har relevant uddannelse og kender til de bedste materialer og teknikker og vil uden problemer kunne klare opgaven for dig.

  1. Montering af køkken

Overvejer du et nyt køkken? Heldigvis kan du nemt finde en dygtig tømrer på Frederiksberg der udfører snedkerarbejde. Du bør ikke nøjes med dit slidte, gamle køkken der er håbløst umoderne. Spring ud i det og lad en snedker forvandle dit køkken til en fornøjelse at lave mad i. Man bruger trods alt meget af sin tid i køkkenet, så hvorfor ikke gøre det i lækre materialer, der fungerer, som det skal? Snedkeren monterer dit nye køkken uden besvær, så du ikke selv skal stå for at rette skabslåger og køleskabsplads til. Al inventar i køkkenet sørger snedkeren for står snorlige og funktionelt. Bordplader skal skæres til, så de passer perfekt. Dette klarer snedkeren i lige de materialer, du ønsker dig.

Frederiksberg Tømreren

Niels Ebbesens Vej 7

1911 Frederiksberg

40795060

 

Hvor ofte skal min bil til syn?

Bilsyn

Det kan være helt grundlæggende, at tage sin bil på et autoriseret og professionelt autoværksted med jævne mellemrum. Hvor ofte du tager din bil på værksted afhænger naturligvis af bilens alder. Tommelfingerreglen er, at jo ældre bilen er desto mere skal den på værksted. Man kan være heldig at have en bil, som stort set aldrig går i stykker, men dette er ikke gældende for de fleste ældre modeller. Nedenfor har vi beskrevet, hvor ofte din bil skal gennem et servicetjek. Hvis du står i en situation, hvor din bil akut skal til eftersyn kan du med fordel kontakte en dygtig bilforhandler i Hillerød, hvor du kan få råd og vejledning samme dag. Læs med nedenfor, hvis du tror, at din bil skal på værksted.

Ældre biler

Gamle biler kræver generelt mere tilsyn end nyere biler. Af sikkerhedsmæssige årsager bør du derfor altid tjekke din bil hver 3. måned, hvis den er over 10 år gammel. I langt de fleste tilfælde vil manglerne og fejlene hobe sig op efter 3 måneder, og det vil betyde en større regning på autoværkstedet. Hvis du i stedet får tjekket din bil mere ofte vil der være større chance for, at regningerne vil forblive lave. Man kan sammenligne det med ens tænder; Jo flere gange man går til tandlægen, desto færre tandproblemer vil man også have.

Nyere biler

Nyere biler skal som hovedregel ikke til service så ofte som gamle modeller. Alligevel har nyere biler en servicemanual, som er smart at benytte sig af som bilens ejer. Derfor kan du med god grund følge denne manual, og føre en journal over, hvor tit din bil har været til service. Jo mere du kan følge denne manual, desto mere glæde vil du får ud af din bil i de næste mange år. Vedligeholdelse er derfor en vigtig faktor, hvis du gerne vil have det meste ud af din bil. Helt basal vedligeholdelse kan du selv sørge for. Dette kunne fx være, at skifte olien, eller at pumpe luft i dækkene. Andre problemer med bilen bør altid foregår på et autoriseret værksted, da man ikke bør sætte sin egen sikkerhed på spil, eller andres.

Besøg et værksted

Hvis du er det mindste i tvivl kan det altid være en god idé, at besøge et værksted, hvor medarbejderne er professionelle og dygtige til deres arbejde. På denne måder slipper man får at gøre det selv, og gætte sig frem til, hvad der kan være galt med bilen. Du kan finde mange dygtige autoværksteder i Hillerød og bor du i nærheden kan du med fordel kontakte en af disse. Held og lykke!

Hillerød Autocenter ApS
Falkevej 20
3400 Hillerød
72 48 88 87

 

Dine gamle paller er penge værd

Dine paller er penge værd

Har du gamle paller liggende på lageret, som du eller din virksomhed ikke længere har brug for? Der er ingen grund til at have paller liggende og samle støv, hvis du ved, at du ikke længere får brug for dem. Men det er spild af ressourcer at smide dem ud, for dine gamle paller er faktisk penge værd. Der er et marked for genbrugspaller til transportbranchen, og derfor har du god mulighed for at tjene penge på dine brugte paller. Et salg af dine paller er bedre end at bruge tid og kræfter på at smide dem ud.

Hvor kan jeg sælge mine gamle paller?

Hvis du har brugte pallerammer eller paller liggende, som du gerne vil sælge, kan du benytte et firma, der sælger brugte paller. Ofte kan selv slidte pallerammer og paller indbringe en fin pris. Visse firmaer så som PalleKoncept ApS, reparerer gamle paller og sælger dem videre som genbrugspaller. Det sparer ressourcer, og du behøver ikke at smide dine gamle paller ud og lade dem gå til spilde.

Smid ikke dine brugte paller ud

Det er spild at smide sine gamle paller ud eller brænde dem. Alligevel er det, hvad mange gør, fordi de ikke ved, at pallerne kan genbruges. Nogle afbrænder endda deres paller, hvilket er en rigtig dårlig idé. Pallerne kan nemlig være imprægneret med usunde kemikalier, især hvis de er produceret uden for Danmark. Hvis der er tale om de såkaldte europaller, er forureningen ikke så slem, men ellers er det dårligt for miljøet at brænde dem af. Du kan i stedet være med til at spare ressourcer og samtidig tjene lidt ekstra penge. Det er ikke så skidt at gøre noget godt for miljøet, hvis du på samme tid kan få lidt fortjeneste ud af det, vel?

Hvad kan brugte paller bruges til?

Måske har du svært ved at se, hvad nytte nogle gamle, brugte paller kan have. Men paller kan bruges til mange ting. De bruges først og fremmest i forbindelse med transport og distribution af varer, men de kan også bruges til opbevaring eller til for eksempel udstilling af produkter i supermarkedet og detailhandel. Pallerammer er særligt praktiske til opbevaring, fordi de gør det nemmere at stable varer, ligesom de uden større problemer kan sættes sammen og gøres større.

Har du selv brug for paller, kan du med fordel købe genbrugspaller og få dem til en god pris.

PalleKoncept ApS
Køgevej 230
4621 Gadstrup
46 56 02 16

Derfor skal flisearbejde udføres af en fagprofessionel

Flisearbejde

Når der skal lægges fliser på dit badeværelse, er det vigtigt at det bliver gjort ordentligt. Fliserne skal lægges, så det både ser pænt ud og holder tæt. Når det drejer sig om fliser og klinker på badeværelset, skal du også tænke på, at rummet skal vådrumssikres for at undgå risiko for råd eller svamp. Nogle mennesker vil meget gerne lave så meget som muligt af arbejdet på badeværelset selv, men selvom du gerne selv må lægge fliser, skal du kun gøre det, hvis du har den fornødne ekspertise. Ellers kan resultatet hurtigt blive vandskade eller på sigt skimmelsvamp. Nogle lægger fliser eller klinker selv for at spare udgiften til en håndværker. Men har du først fået vandskade på grund af dårligt og uprofessionelt gør-det-selv-arbejde, kommer det til at koste dig meget med end hvad du ellers skulle have givet for en murer eller håndværker. Continue reading

Sådan monteres et toilet

VVS arbejde

At lave badeværelse er ikke et oplagt gør-det-selv-projekt. Adskillige arbejdsopgaver inden for varme, ventilations og sanitetsteknik skal ifølge lovgivningen på området varetages af en autoriseret VVS’er, som netop er uddannet inden for vand, ventilation og sanitetsteknikker. Der er dog enkelte situationer, hvor det er godkendt at udføre arbejdsopgaven selv, og et eksempel på dette er montering af et toilet.

Sådan monterer du selv dit toilet

Efter bestilling og levering af dit kommende toilet er du klar til at påbegynde monteringen af det. I forbindelse med hele monteringen af dit toilet er det meget vigtigt, at du får slukket for vandet i din bolig. Herefter er det ifølge lovgivningen i orden, at du selv tilslutter toilettet med visse forbehold. I tilfælde af, at du ikke kan lukke ordentlig for vandet eller skal have ændret på eksempelvis afløbsrør i forbindelse med monteringen af toilettet, skal der en autoriseret VVS’er ind over monteringen.

Af den grund er det sjældent muligt at montere et toilet uden, at der på en eller anden måde opstår behov for professionel hjælp fra en autoriseret VVS’er. Samtidigt udgør monteringsarbejdet en stor risiko for vandskader i din bolig, hvis ikke du får lukket ordentligt af for vandet. Du slipper derfor både for besvær og bekymringer, hvis din toiletmontering bliver udført af en autoriseret VVS fra Frederiksberg, hvor flere VVS’ere fra et godt firma er klar til at hjælpe dig med at få monteret dit toilet hurtigt og uden vandskader.

Sådan monterer en VVS’er dit toilet

En VVS’er har både viden og autorisation til at montere dit toilet. VVS’eren kan desuden stå for leveringen også, så du som kunde hos VVS’eren blot skal tilkendegive hvilket slags toilet, du ønsker. VVS’eren kan herefter sørge for korrekt montering af toilettet samt andre relevante VVS-opgaver, som ofte dukker op i forbindelse med montering af toiletter. Det er samtidigt også oplagt at få udført andre større eller mindre VVS-opgaver, når VVS’eren alligevel har vandet slukket og er i gang. VVS-arbejdet bliver naturligvis tilpasset til dit behov, hvor du kan vælge, om VVS’eren skal være ansvarlig for hele dit byggeprojekt eller i stedet møde op, når der er behov for færdigheder inden for vand, ventilation og sanitet. En autoriseret VVS’er vil sørge for, at arbejdsopgaverne altid bliver udført i topkvalitet, så der hverken opstår vandskader her og nu eller på længere sigt. Du kan derfor være sikker på at få dit toilet korrekt udført gennem en professionel montering af dit toilet fra din autoriserede VVS’er.

Valdemar Petersens eftf.
Kong Georgs Vej 23
2000 Frederiksberg
38 34 10 23

 

Older posts

© 2019 Håndværksmesteren

Theme by Anders NorenUp ↑